Apaterm are din nou... APĂ, după ce şi-a achitat o parte din DATORII

Apaterm are din nou... APĂ, după ce şi-a achitat o parte din DATORII
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de vineri, 3 octombrie a.c., Apă-Canal a reluat alimentarea cu apă a sediului Apaterm şi a punctelor termice ce fuseseră debranşate din cauza neplăţii. Astfel, războiul dintre cele două societăţi ale Primăriei pare să fi intrat pe un făgaş oarecum normal, iar cetăţenii care au fost prinşi la mijloc, pe post de victime colaterale, vor avea din nou apă caldă.

Apă Canal a anunţat că a rebranşat sediul societăţii ce furnizează apă caldă şi căldură în Galaţi, după ce aceasta din urmă a făcut mai multe plăţi. "Societatea Apaterm SA Galaţi a achitat, din cele şase tranşe de eşalonare incluse în angajamentul încheiat în data de 09.09.2014, prima tranşă în cuantum de 301.084,66 lei. Ca urmare a plăţilor efectuate, Societatea Apă Canal SA Galaţi a procedat imediat la realimentarea cu apă rece a sediului societăţii Apaterm SA Galaţi şi a celor patru puncte termice sistate. Reamintim că prin angajamentul de plată încheiat în data de 09.09.2014, între Societatea Apă Canal SA şi Societatea Apaterm SA pentru datoria de 1.020.507,92 lei, s-a procedat la eşalonarea acesteia în şase tranşe lunare, în valoare de 170.084,66 lei fiecare. Pentru reluarea furnizării apei reci, Societatea Apaterm SA trebuia să plătească, până la data de 20.09.2014, suma de 301.084,66 lei (compusă din 170.084,66 lei prima rată din datoria restanta + 131.000 lei factura curentă)", se arată într-un comunicat postat pe site-ul celor de la Apă Canal.

Cât timp cele două societăţi ale Consiliului Local şi-au umflat muşchii, cei care au avut de suferit au fost gălăţenii bun-platnici, care au fost nevoiţi să se spele cu apă rece, după ce Apă-Canal a tăiat apa din punctele termice.

Cu facturile la zi, Asociaţia 767 a rămas fără apă caldă

Una dintre asociaţiile bun-platnice rămase fără apă caldă din cauza războiului dintre cele două societăţi este Asociaţia 767. De altfel, chiar la sfârşitul săptămânii trecute, Aurel Roşca, reprezentantul acestei asociaţii, a trimis o cerere scrisă către Primărie, prin care solicita ca punctul termic ce deserveşte cele 500 de apartamente să fie rebranşat. "Menţionăm faptul că războiul dintre Apă Canal şi Apaterm nu trebuie să afecteze Asociaţia de proprietari nr. 767, deoarece noi suntem aproape la zi cu achitarea facturii la apă caldă. În acest sens, vă solicit respectuos să luaţi act de faptul că la sediul asociaţiei noastre este mare scandal. Foarte multe persoane sunt revoltate că nu au apă caldă şi ne presează să mergem cu ele la Primărie ca să protesteze", a scris administratorul în memoriul trimis către Primărie.

CITEŞTE ŞI: Apă Canal va fi dată ÎN JUDECATĂ de Apaterm! RĂZBOIUL nervilor pe CĂLDURA gălăţenilor

Citit 1813 ori Ultima modificare Luni, 06 Octombrie 2014 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.