Sfidare maximă în TRAFICUL din Micro 20! Taxiurile staţionează în mijlocul străzii

Sfidare maximă în TRAFICUL din Micro 20! Taxiurile staţionează în mijlocul străzii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parcarea după modelul care, cum şi unde apucă nu e o exclusivitate a zonelor centrale sau aglomerate din oraş, lupta pentru un loc de staţionare dovedindu-se cruntă, atât pe arterele mari, cât şi pe străduţele unde abia are loc să treacă o maşină.

Marginile trotuarelor sau primele benzi ale străzilor sunt deseori folosite de şoferi pentru a-şi lăsa maşinile, mai ales în locurile cu magazine, ori instituţii, deci în zonele de tranzit. Ce se întâmplă însă când peisajul parcărilor la limita legii şi al bunului simţ este ocupat de mijloace de transport? Este cam ceea ce se regăsea, luni dimineaţă, la periferia oraşului, mai exact pe strada Brăilei, în vecinătatea blocului A5 din Micro 20. Pe spaţiul aferent staţiei de autobuz şi în imediata vecinătate îşi făcuseră loc nu mai puţin de trei taxiuri, dintre care unul staţiona de-a dreptul pe banda unu. Maşinii aflate în aşteptarea vreunui client i se adăugau, aşa cum reiese din fotografia alăturată, un microbuz oprit în staţie şi o altă maşină, în spatele lui. Totul de aşa natură, încât şoferii care veneau dinspre centură să nu mai aibă spaţiul necesar pe sensul lor de mers şi să încalce vitejeşte linia dublă continuă sau chiar să intre pe contrasens.

„Taxiurile parcate în stradă, în staţia de transport în comun, sunt la ordinea zilei şi blochează atât staţia, maxi-taxi şi autobuzele fiind nevoite să oprească practic în mijlocul străzii pe banda doi, cât şi parcarea, maşinile fiind obligate să oprească în stradă. Nu am văzut să vină un echipaj de la poliţie să-i amendeze. Maşinile de poliţie trec şi nu se ia nici o măsură”, ne-a semnalat Marian Ludovic, un gălăţean care locuieşte la unul dintre blocurile din zonă.

Citit 2365 ori Ultima modificare Luni, 13 Octombrie 2014 23:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.