APATERM AVERTIZEAZĂ: Doar asociaţiile care plătesc FACTURILE la zi vor primi CĂLDURĂ

APATERM AVERTIZEAZĂ: Doar asociaţiile care plătesc FACTURILE la zi vor primi CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Asta înseamnă că şi asociaţiile cu datorii pot avea agent termic dacă achită facturile curente * Cel mai probabil, caloriferele se vor încălzi la Galaţi după 1 noiembrie * A început colectarea cererilor pentru subvenţia la căldură


Veşti bune şi veşti proaste pentru gălăţeni. Pe de o parte, potrivit purtătorului de cuvânt al celor de la Apaterm, majoritatea gălăţenilor vor avea căldură în calorifere după 1 noiembrie, sau, în funcţie de vreme, după ce trei nopţi la rând temperaturile vor scădea sub zece grade Celsius. Pe de altă parte însă, asociaţiile care nu au făcut dovada că încearcă să-şi plătească măcar factura curentă către societate îşi vor petrece iarna în frig.

"Sunt asociaţii de proprietari ce au datorii însemnate către Apaterm, care însă fac dovadă de bună-credinţă. Este vorba de acele asociaţii care zilnic fac măcar câte o plată către societate. Pe de altă parte, avem 20 de asociaţii ce virează sume infime către noi", a explicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Apaterm.

În total, cele 20 de asociaţii rău-platnice însumează un număr de 2.263 de apartamente în care locuiesc peste 6.000 de oameni. Ca exemplu, asociaţia 596, cu 46 de apartamente, avea, la data de 22 septembrie, o datorie către Apaterm cifrată la suma de 340.936 lei, cu o medie per apartament ce se ridică la 7.411 lei. În perioada aprilie-septembrie, această asociaţie a plătit către Apaterm doar 50 de lei.

CITEŞTE ŞI: Calcule pentru la iarnă/ Mai ieftin cu CENTRALĂ TERMICĂ, decât cu APATERM

Galaţiul va fi printre ultimele mari  oraşe din ţară în care se vor încălzi caloriferele, având în vedere că, la Constanţa, acest lucru se va întâmpla încă din 15 octombrie, în timp ce la Bucureşti sau Timişoara societăţile similare Apaterm-ului au început furnizarea agentului termic pe timpul nopţii.

Liber la ajutoare de la Primărie

Începând de luni, gălăţenii pot pot obţine formularele tipizate pentru  ajutorul  de căldură din iarna 2014/2015. Cererile-declaraţie tip pentru ajutorul de căldură sunt disponibile în mai multe locuri, în funcţie de tipul de încălzire a locuinţei, după cum urmează: la asociaţiile de proprietari, pentru cei care locuiesc la bloc şi se încălzesc în sistem centralizat; la sediul Apaterm (strada Crizantemelor), pentru cei care locuiesc la casă şi sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare; la Patinoarul Artificial, etajul 1, Comisia pentru Căldură a Primăriei, pentru cei care se încălzesc cu gaze naturale, energie electrică, combustibili petrolieri sau solizi.

De asemenea, cererea-declaraţie tip poate fi descărcată gratuit pe site-ul Primăriei municipiului Galaţi, accesând www.primăria.galati.ro.

De ajutoarele pentru încălzirea locuinţei pot beneficia familiile şi persoanele singure care se încălzesc în sistem centralizat şi ale căror venituri nete pe membru de familie sunt mai mici de 786 lei (în cazul familiilor) şi de 1.082 lei (pentru persoanele singure).  În cazul consumatorilor care folosesc gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi ori petrolieri, venitul net lunar pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei.                  

În cazul solicitării ajutoarelor pentru energia electrică, anchetele sociale se efectuează obligatoriu pentru toate situaţiile, în termen de 15 zile de la data înregistrării cererii, în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.

CITEŞTE ŞI: ÎNCĂLZIRE fie cu CENTRALĂ, fie LA COMUN/ Legea care va aduce SCANDALUL în bloc

Documentele necesare şi informaţii suplimentare  pot fi obţinute de la Comisia de căldură a Primăriei municipiului Galaţi, din incinta Patinoarului (etajul I – dreapta)  str. George Coşbuc nr. 253A, la numărul de telefon 0236.488.444 sau de pe site-ul  Primăriei.

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Un titular are dreptul legal la un singur ajutor de încălzire, funcţie de tipul de încălzire a locuinţei (energie termică, gaze naturale, energie electrică sau lemne, combustibili) şi obligaţia de a comunica Primarului, prin depunerea unei noi declaraţii pe propria răspundere, orice modificare intervenită în componenţa familiei şi a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data modificării.

În situaţia în care familiile şi persoanele singure îndeplinesc condiţiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului de ajutor pentru încălzirea locuinţei se face începând cu luna depunerii cererii, dacă aceasta este depusă până pe 20 ale lunii.

Pentru energie termică, cererile însoţite de documentele doveditoare se vor depune la Apaterm  până la data de 04 noiembrie 2014. Cererile pentru gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi se vor depune la Comisia de Căldură până pe 20 noiembrie 2014. 

CITEŞTE ŞI: S-a încheiat "sezonul" DEBRANŞĂRILOR. Încă 3.000 de familii au renunţat la serviciile APATERM

Citit 2945 ori Ultima modificare Marți, 14 Octombrie 2014 00:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.