(FOTO) PADOC DE LUX pentru animalele de la "Help Lăbuş", cu sprijinul unei asociaţii elveţiene

(FOTO) PADOC DE LUX pentru animalele de la "Help Lăbuş", cu sprijinul unei asociaţii elveţiene
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Animalele de la adăpostul Asociaţiei „Help Lăbuş” vor avea padocuri cu sisteme de încălzire prin intermediul centralelor pe lemne, datorită donaţiei unei organizaţii non-guvernamentale din Elveţia, "Suzy Utzinger". Modul în care arată adăposturile este de invidiat şi nici nu este comparabil cu ceea ce putem vedea la padocul administrat de Serviciul Public Ecosal, de pe strada Zimbrului. Până în acest moment, au fost ridicate o hală pentru câini, în care au şi fost mutaţi 120 dintre cei 1.000 găzduiţi de „Help Lăbuş”, o hală pentru cele 100 de pisici ale asociaţiei şi o hală de tranzit, urmând ca în săptămânile şi lunile următoare să mai fie ridicate încă două hale pentru căţei, cabinetul medical şi sala personalului.

„În prima hală, pentru că este mai mare, adăpostim cam 120 - 130 de câini, însă celelalte două, care sunt în curs de execuţie, vor fi mai mici. În total, în cele trei hale vom putea adăposti 300 de căţei. Anul viitor va fi o perioadă de staţionare, întrucât cei care susţin financiar construirea acestui nou adăpost nu mai au resurse şi va fi nevoie de o nouă perioadă de timp, ca să acumuleze bani. Pe măsură ce se construieşte, mutăm. Cam în doi- trei ani vom avea mutaţi toţi căţeii noştri. Cele trei hale pentru câini, cu zona de carantină, adăpostul pisicilor, cabinetul şi sala personalului ajung la 420.000 de euro, însă, per total, tot adăpostul va costa peste 800.000 de euro”, ne-a explicat preşedinta organizaţiei „Help Lăbuş”, Corina Grigore.

Constructorul noilor adăposturi este din Lugoj şi a fost contractat de către asociaţia din Elveţia. Potrivit beneficiarei investiţiei, în România, un adăpost mai luxos decât cel de la Galaţi ar exista la Cernavodă, unde până şi apa este programată să curgă singură în vasele căţeilor.

 

Citit 10371 ori Ultima modificare Marți, 14 Octombrie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.