(FOTO&VIDEO) Poliţişti anchetaţi pentru corupţie/ Mircea Rusu, manechinul preferat al lui Botezatu. CE LEGĂTURI EXISTĂ între ofiţer şi un alt inculpat din dosar
Foto: Comisarul Mircea Rusu era fotomodel şi visa să ajungă la Hollywood (Sursa foto: arhiva personală Mircea Rusu)

(FOTO&VIDEO) Poliţişti anchetaţi pentru corupţie/ Mircea Rusu, manechinul preferat al lui Botezatu. CE LEGĂTURI EXISTĂ între ofiţer şi un alt inculpat din dosar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ofiţerul tecucean are la activ sute de apariţii în prezentări de modă, spoturi publicitare şi reclame


O altă latură a poliţistului Mircea Rusu (43 ani) este complet diferită de profesia sa de bază: comisarul face parte, de mai bine de 14 ani, din lumea modei, fiind o prezenţă obişnuită pe podiumurile de modă şi în reclame. Descoperit pe 26 ianuarie 2000, (chiar de ziua lui), de Cătălin Botezatu, căruia i-a atras atenţia cu înălţimea de 1,95 metri şi alura de „băiat dur”, tecuceanul Mircea Rusu a devenit unul dintre cele mai apreciate modele masculine ale deceniului trecut.

 

 

Se întâmpla pe când avea 29 de ani şi era deja poliţist. Restricţiile profesiei şi faptul că Botezatu i-ar fi spus că mai are de lucrat la aspectul fizic, dacă vrea să prezinte haine, nu l-au împiedicat să lupte. A slăbit peste 30 de kilograme şi, după numai câteva luni, defila în lenjeria intimă creată de cunoscutul designer, pe podiumul Festivalului de Modă de la Calatis. Restul, a venit de la sine, devenind preferatul promoterilor de fashion, punând monopol pe tot ce însemna reclamă, în care trebuia să apară un tip dur, cu personalitate.

Sexi-ofiţerul şi-a pus şefii în cap

Prezenţa unui poliţist pe podiumurile de modă, în reclame, calendare, mai mult sau mai puţin îmbrăcat, ori în diverse ipostaze, nu a fost pe placul superiorilor lui Mircea Rusu, aflat la început de carieră.

CITEŞTE ŞI: TREI POLIŢIŞTI gălăţeni sunt ANCHETAŢI pentru CORUPŢIE

„A fost foarte greu, pentru că mulţi nu înţeleg chestia asta. Să faci sacrificii, să nu ai zi liberă. După ce s-a schimbat staff-ul la Tecuci, am primit însă înţelegere maximă. Au fost oameni care, de fiecare dată când am avut vreo problemă, au înţeles”, declara, într-un interviu acordat unui cotidian central, poliţistul poreclit de englezi, cu ocazia unei şedinţe fotografice la Londra, „George Clooney de România”.

Totul pentru film

Anii următori au echivalat cu o ascensiune în acest domeniu pentru poliţistul tecucean. Alături de manechine precum Catrinel Meghia, Alina Fermiceag, Gabi Roşu, Monica Bârlădeanu, Elena Bagucci, Simona Haraga, a defilat pentru cunoscute case de modă, pentru designeri de top şi a apărut în diverse spoturi pentru branduri celebre: Porsche, Skoda, Touareg, Orange, Seroussi, Gilette, Pfizer şi BRD. În plus, a apărut în spoturi publicitare la Connex, Amigo, Alexandrion, Orbit, Rose Mary şi a făcut figuraţie în filmul "Callas Forever" al lui Zefirelli. Experienţa i-a deschis apetitul pentru cinematografie declarând, nu o dată, că ar renunţa la cariera de poliţist şi la tot ce a realizat în ţară, pentru a juca în filme. "Vreau să fac film. Dacă aş ajunge o secundă la Hollywood, nu m-aş mai întoarce acasă, nici să rup carne din mine!", spunea, în urmă cu câţiva ani, Mircea Rusu.

 

Superior şi complice al finului

Interesant în cazul acuzaţiilor de abuz în serviciu în centrul cărora se află poliţistul-fotomodel este faptul că unul dintre cei doi agenţi implicaţi, respectiv Viorel Claudiu Andrei, este finul de cununie al lui Mircea Rusu. Cu alte cuvinte, subofiţerul năşit de şeful secţiei 6 de Poliţie Rurală Tecuci a promit ordin de la acesta ca împreună cu un alt coleg, în persoana agentului şef Lucian Isabel Dobri, să pună umărul la obţinerea sumei de bani de către persoana a cărei identitate rămâne, deocamdată un mister. Şi mai interesant este că finul, respectiv Viorel Claudiu Andrei, cel acuzat că a executat nemijlocit dispoziţia mergând la bancă şi uzând de atributele meseriei, este în libertate, spre deosebire de naş, dus cu cătuşe la Tribunal de procurorii DNA.

 

Citit 11349 ori Ultima modificare Joi, 16 Octombrie 2014 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.