CAZ INCREDIBIL la Galaţi: Trei POLIŢIŞTI au ajutat un BULIBAŞĂ să fure 60.000 de lei

CAZ INCREDIBIL la Galaţi: Trei POLIŢIŞTI au ajutat un BULIBAŞĂ să fure 60.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Procurorii DNA spun că poliţiştii Andrei şi Dobri, puşi de comisarul Mircea Rusu, au ajutat un individ să sustragă, chiar în sediul unei bănci, peste 60.000 de lei de la reprezentanţii unei firme


Pare un scenariu de film, dar este un fapt real! Nişte persoane care doreau să cumpere ţeavă metalică tocmai achitau, în interiorul sediului unei bănci din Galaţi, un avans de 60.300 de lei, în ideea de a achiziţiona marfa. Însă, ca din senin, în bancă au năvălit doi agenţi de poliţie, care l-au ridicat pe individul care tocmai încasase banii. Acesta din urmă avea apoi să desfiinţeze numărul de telefon la care păgubiţii tot încercau să dea de urma banilor.

Culmea e că totul s-ar fi petrecut la ordinul comisarului Mircea Rusu, supranumit şi poliţistul fotomodel, care, pentru faptele sale, a fost reţinut săptămâna aceasta de procurorii DNA şi prezentat Tribunalului cu propunere de arestare.

Poliţistul care a ordonat totul este liber!

Aceste amănunte halucinante au reieşit din referatul propunerii de arestare făcut de procurorii gălăţeni ai DNA. Tot de aici reiese şi că poliţiştii au acţionat ca un soi de „justiţie privată” a unui bulibaşă. Ei „l-au arestat” pe un individ care tocmai dăduse o ţeapă de peste 60.000 de lei, fără să-l legitimeze şi fără nicio bază legală, nemaivorbind de faptul că acţiunea lor a dus la dispariţia unei sume importante de bani, despre care procurorii  nu spun, deocamdată, la cine a ajuns în final.

Magistraţii au decis, deocamdată, că Mircea Rusu nu are de ce să stea după gratii pentru fapta sa şi nici nu trebuie să i se dea vreo măsură restrictivă. Procurorii DNA au atacat decizia Tribunalului. Dosarul se află încă la motivat pe masa judecătorului, astfel că nu a ajuns la Curtea de Apel, acolo unde ar trebui să se judece contestaţia.

Trebuie să vă spunem că dosarul de la care s-a ajuns la poliţiştii Rusu, Dobre şi Andrei a fost format la plângerea persoanei păgubite, iar procurorii au început urmărirea penală anul acesta, în iulie, împotriva celui care a încasat banii. Dosarul a plecat apoi de la Parchetul Judecătoriei la Parchetul Curţii de Apel, semn că printre suspecţi era cel puţin o persoană importantă. Potrivit legilor în vigoare, poliţiştii, avocaţii, notarii şi magistraţii care sunt suspectaţi de fapte penale pot fi cercetaţi  doar la parchetele curţilor de apel.

Ulterior, pe 1 august 2014, Parchetul Curţii a declinat dosarul la DNA, având în vedere că exista bănuiala unor fapte de corupţie.

Poliţia, în slujba unui bulibaşă

În referat, cei de la DNA arată că un bulibaşă al rromilor din zonă a apelat la comisarul Mircea Rusu, în calitate de „prieten”. Procurorii DNA nu dau amănunte în legătura cu zona din care era acest bulibaşă, dar spun că acesta este şi martor în acest dosar de corupţie.

DNA susţine că Rusu i-a spus exact ce şi cum să facă finului său, agentului şef adjunct Viorel Claudiu Andrei. "Urmând ca acesta să-i explice mai multe colegului său Dobri Isabel Lucian”, mai arată DNA. De altfel, Viorel Claudiu Andrei s-a întors la banca din care-l „ridicase” pe cel cu ţeapa de peste 60.000 de lei şi a dispus verbal funcţionarilor „stoparea eliberării banilor numitului (…), care completase anterior un formular de retragere numerar”.

Rămâne de văzut care va fi rezultatul anchetei DNA, dar şi ce vor decide magistraţii Curţii atunci când avea pe masa de lucru contestaţia DNA.

Mai citiţi şi: (FOTO&VIDEO) Poliţişti anchetaţi pentru corupţie/ Mircea Rusu, manechinul preferat al lui Botezatu. CE LEGĂTURI EXISTĂ între ofiţer şi un alt inculpat din dosar

Citeşte aici propunerea de arestare preventivă a inculpatului Rusu Mircea.

Citit 3893 ori Ultima modificare Duminică, 19 Octombrie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.