TRAFICANŢI de ţigări PRINŞI cu marfa la ei
Foto: Cu marfa ascunsă în BMW

TRAFICANŢI de ţigări PRINŞI cu marfa la ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ aparţinând Serviciului Teritorial al Poliţiei Galaţi au depistat în parcarea unui supermarket din municipiul Galaţi un autoturism marca BMW, condus de I. C. în vârstă de 36 de ani cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească.

„Existând informaţii că autoturismul este folosit pentru transportul ţigaretelor de contrabandă, persoana şi maşina au fost conduse la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au descoperit, disimulate în stâlpii din faţă şi bancheta din spate a autoturismului, 3.740 de ţigarete (187 de pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova”, ne-a explicat ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Ţigările, în valoare de 823 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

O altă captură a avut loc în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, unde s-a prezentat, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Audi, Zoia G., de 30 de ani, din Republica Moldova.

Ca urmare a valorificării unei informaţii aflate în lucru, poliţiştii de frontieră le-au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului. În urma controlului au fost descoperite, ascunse într-un locaş special amenajat, în bordul autoturismului, 4.400 de ţigări (220 de pachete), marca Rothmans, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Ţigările, în valoare totală de 1.980 de lei, şi autoturismul, în valoare de 9.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 6.000 de lei.

Citit 1665 ori Ultima modificare Luni, 20 Octombrie 2014 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.