Culmea economiei! O treime din Galaţi a rămas FĂRĂ APĂ CALDĂ din cauza reparaţiilor de mântuială

Culmea economiei! O treime din Galaţi a rămas FĂRĂ APĂ CALDĂ din cauza reparaţiilor de mântuială
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducta afectată a fost reparată în urmă cu mai puţin de o lună şi, cel puţin teoretic, nu avea de ce să se crape


Aproape o treime dintre apartamentele din Galaţi au rămas, încă de luni, 20 octombrie, fără apă caldă. Mai exact, toţi consumatorii din cartierele Micro 18, Micro 19,Micro 20 şi Micro 21 au fost nevoiţi să facă duşuri reci în ultimele zile. Iniţial, această defecţiune ar fi trebuit să fie remediată într-un termen relativ scurt, după cum declara purtătorul de cuvânt al Apaterm, Mihai Costache.

"În reţeaua CET, avaria a fost semnalată în cursul acestei dimineţi şi am fost informaţi că lucrările nu vor depăşi 24 de ore. Ne prezentăm scuzele consumatorilor din cartierele afectate. De îndată ce CET va relua furnizarea de agent termic, Apaterm va putea să reia la rândul său distribuirea de apă caldă", a spus acesta în cursul zilei de luni. Numai că, până a doua zi, firma angajată de cei de la Electrocentrale nu a reuşit să îi dea de cap problemei.

Potrivit liderului de sindicat Mihai Popa, această avarie afectează conducta magistrală ce pleacă de la Ultimul Leu şi trece pe sub parcul Corneliu Coposu. "Această conductă magistrală s-a spart din cauza faptului că s-au aruncat deşeuri în canivoul care o deserveşte, iar acolo s-a blocat practic evacuarea apei. După ceva timp s-a format rugină pe conducta respectivă, motiv pentru care a şi plesnit", a explicat Mihai Popa.

Pe de altă parte, potrivit aceleiaşi surse, în cursul zilei de astăzi, cele câteva zeci de mii de gălăţeni ce locuiesc în cartierele afectate ar trebui să aibă din nou apă caldă. 

Avarie după revizie

Această avarie la una dintre cele mai importante conducte din oraş vine la aproape o lună distanţă de revizia anuală a celor de la Electrocentrale, revizie ce i-a lăsat fără apă caldă pe toţi gălăţenii pentru mai mult de o săptămână.

Această revizie a vizat fix reţelele de termoficare aferente Magistralei I, magistrală din care face parte şi conducta avariată. Conform mai multor surse avizate din sistemul de termoficare, acest gen de avarie ar fi putut fi prevenită în cazul unei revizii corecte. Ori, potrivit aceloraşi surse, în momentul în care s-a făcut respectiva revizie s-a sărit peste o probă importantă, respectiv proba de presiune. În cazul în care această probă ar fi fost făcută şi ar fi plesnit mai multe conducte, Electrocentrale nu ar fi avut suficiente fonduri pentru a înlocui absolut toate instalaţiile cu probleme.

În aceste condiţii, este de aşteptat ca astfel de avarii să mai apară în perioada următoare sau, şi mai grav, pe timpul iernii, atunci când gălăţenii pot fi lăsaţi în frig din cauza inconştienţei şi incompetenţei celor care se ocupă de aceste instalaţii.

CITEŞTE ŞI: RĂZBOIUL FURNIZORILOR îi lasă pe gălăţeni FĂRĂ APĂ CALDĂ

Citit 2997 ori Ultima modificare Marți, 21 Octombrie 2014 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.