ACCIDENT ORIBIL! Un GĂLĂŢEAN a rămas FĂRĂ AMBELE MÂINI

ACCIDENT ORIBIL! Un GĂLĂŢEAN a rămas FĂRĂ AMBELE MÂINI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nenorocirea s-a petrecut la primele ore ale dimineţii de luni, în timp ce angajatul toca nişte cartoane


Mutilat pe viaţă, într-o fracţiune de secundă, la locul de muncă! Un tânăr gălăţean de numai 29 de ani trece prin drama vieţii lui, după ce a suferit un teribil accident de muncă. Tragedia s-a petrecut la societatea unde era angajat ca sortator, de un an şi jumătate. Abia intrase în tură şi avea de mărunţit un maldăr de cartoane. Maşinăria care ar fi trebuit să-i simplifice treaba l-a lăsat, în câteva secunde, fără posibilitatea de a mai munci vreodată.

"Potrivit primelor verificări, am stabilit să angajatul introducea cartoane în maşina de debitat. La un moment-dat, utilajul i-a prins una dintre mănuşi şi i-a tras mâna cu totul. A încercat să se degajeze cu cealaltă mână, care a fost prinsă la rândul ei în tăietor", explică Ionel Petrea, inspectorul şef al ITM Galaţi.

Tânărul muncitor a fost dus în stare extrem de gravă la Spitalul de Urgenţă, având o hemoragie puternică. Din păcate, maşinăria i-a sfârtecat membrele în aşa fel încât medicii nu mai au ce să reconstruiască.

"Pacientul a fost adus cu nişte leziuni traumatice extrem de severe. Vorbim despre amputaţie la nivelul pumnului drept şi amputaţie la nivelul antebraţului stâng. Pacientul era stabil hemodinamic, fiind vorba de un pacient tânăr. Medicii au intervenit de urgenţă şi au decis să îl opereze imediat", a precizat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi. În cursul intervenţiei chirurgicale, care a durat câteva ore, medicii au decis să îi amputeze rănitului ambele antebraţe.

Circumstanţele acestui eveniment extrem de grav, care îl va lăsa pe tânăr fără posibilitatea de a mai putea munci, sunt cercetate de inspectorii de muncă. Aceştia vor să afle dacă muncitorul purta echipamentul corespunzător de protecţie, dacă fusese instruit şi dacă utilizase corect utilajul care l-a mutilat pe viaţă. Tânărul nu este căsătorit şi nu are copii.

Citit 3607 ori Ultima modificare Luni, 27 Octombrie 2014 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.