Gălăţean infestat cu MALARIE, transportat de urgenţă la Bucureşti
Foto: Foto: Teodora Miron

Gălăţean infestat cu MALARIE, transportat de urgenţă la Bucureşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Galaţi a fost transportat de urgenţă la Bucureşti pentru că prezenta simptomele febrei hemoragice. Gălăţeanul, întors din Guineea Ecuatorială, unde lucra în construcţii, a fost internat, pe 18 octombrie, la Victor Babeş, fiind diagnosticat cu malarie. Se pare că este la al optulea episod de malarie, iar de data aceasta s-a externat din spital la cerere.

„A stat internat trei zile, după care a venit acasă pentru un eveniment familial. Se simţea rău, avea febră, dureri de cap şi mialgii şi atunci a sunat la 112. Părerea noastră este că, de data asta, este vorba de o recidivă de malarie. Sigur există o minimă suspiciune de altceva, ţinând cont de contextul epidemiologic de ţara de unde a venit, fiind o zonă cu endemie de Ebola. În scurt timp lucrurile se vor lămuri”, ne-a declarat doctorul Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Gălăţeanul le-a spus medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase că nu are aceleaşi simptome ca de obicei, el suspectând că ar avea o simplă gripă. Medicii gălăţeni au decis să-l transporte pe bărbat la Bucureşti, fiind îngrijoraţi de faptul că şi Ebola are aceleaşi simptome ca o gripă.

CITEŞTE ŞI: PRIMUL CAZ de West Nile, anul acesta, la Galaţi

Citit 1168 ori Ultima modificare Marți, 28 Octombrie 2014 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.