Mascaţii au DESCINS la hoţii de cupru. O grupare de infractori gălăţeni a ATACAT 100 de kilometri de cale ferată

Mascaţii au DESCINS la hoţii de cupru. O grupare de infractori gălăţeni a ATACAT 100 de kilometri de cale ferată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prejudiciul estimat din furturile de cabluri şi subansamble de pe ruta Tecuci - Făurei este de peste 60.000 de lei


11 percheziţii domiciliare au fost necesare pentru ca poliţiştii Secţiei Regionale de Transporturi Galaţi să probeze participarea unor gălăţeni la comiterea mai multor atacuri asupra reţelei feroviare de pe ruta Tecuci - Făurei. Dispariţiile repetate de cabluri de cupru şi subansamble de la infrastructura feroviară, produse în perioada iunie - septembrie, i-au condus pe anchetatori către membrii unui grup despre care existau indicii că obişnuiau să vândă astfel de material la centrele de colectare. Descinderile care au avut loc simultan în mai multe locaţii de pe raza judeţului Galaţi au scos la iveală probe importante privind implicarea celor vizaţi în aceste furturi şi i-au ajutat pe oamenii legii să depisteze persoanele suspecte că ar fi produs paguba de 63.000 de lei în dauna CFR.

"Poliţiştii au găsit la domiciliile percheziţionate mai multe articole de îmbrăcăminte şi unelte de tăiere bănuite a fi fost folosite la furturile cablurilor din cupru pentru semnalizare şi dirijare feroviară şi telecomunicaţii CFR", precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

În urma descinderilor, la care au participat şi ofiţeri ai IPJ precum şi jandarmi, au fost conduse la audieri 16 persoane suspectate de furt calificat. Dosarul penal este în cercetare la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Galaţi. În urma audierilor şi a administrării celorlalte probe, anchetatorii vor decide dacă vor cere arestarea suspecţilor.

CITEŞTE ŞI: Întreţinerea, o AFACERE PENALĂ/ Furturile ADMINISTRATORILOR înseamnă PUŞCĂRIE!

Citit 1681 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Octombrie 2014 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.