ÎNCEPE Festivalul Muzical „Leonard”. Mulţi artişti români de talie internaţională VIN LA GALAŢI

ÎNCEPE Festivalul Muzical „Leonard”. Mulţi artişti români de talie internaţională VIN LA GALAŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jazz la Dunăre şi masterclass cu tenorul român de talie internaţională Vasile Moldoveau


Sâmbătă, 1 noiembrie, începe cea de-a XI-a ediţie a Festivalul Muzical Internaţional „Leonard”, care se va desfăşura până pe 29 noiembrie, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard”. Am aflat mai multe de la dr. Teodor Niţă, directorul general al teatrului, despre ofertele acestui regal muzical, cu întindere pe nu mai puţin de patru săptămâni - şi cu spectacole nu numai în weekend: „Pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor publicului nostru fidel, începând cu această ediţie, Festivalul Internaţional Leonard se va desfăşura în decorul pastelat al toamnei. Păşim în cel de-al doilea deceniu al existenţei acestei manifestări muzicale de amploare, cu dorinţa de a promova şi de a susţine în continuare valorile culturale ale patrimoniului muzical naţional şi universal, dar şi de a oferi tinerei generaţii de interpreţi posibilitatea de a se afirma alături de artişti de talie internaţională, aici, pe scena gălăţeană."

"Suntem mulţumiţi că au răspuns invitaţiei noastre artişti români cu o prodigioasă carieră internaţională, precum soprana Leontina Văduva şi tenorul Vasile Moldoveanu. La această ediţie, publicul gălăţean va avea ocazia să asculte solişti de operă reprezentativi pentru arta vocală românească actuală: soprana Sorina Munteanu, mezzosopranele Liliana Mattei Ciucă şi Andrada Ioana Roşu, dar şi pe tenorul Răzvan Săraru, baritonul Eugen Secobeanu, basul Octavian Vlaicu, formaţi la şcoala muzicală gălăţeană şi care şi-au început cariera artistică prestigioasă de astăzi debutând pe scena Teatrului Muzical „N. Leonard”. Răspunzând interesului manifestat în repetate rânduri de către gălăţeni, vom parcurge trei seri maraton de jazz&blues la Dunăre, cu formaţii şi solişti români şi străini de prestigiu. Nu va lipsi opereta, o producţie realizată exclusiv de colectivul teatrului, dar şi un concert simfonic extraordinar cu celebrul violonist Florin Ionescu Galaţi şi corniştii Petre Gâscă şi Mihai Sârbu. Aşteptăm publicul gălăţean să participe în număr cât mai mare la fiecare eveniment, aşa cum de altfel ne-a obişnuit în ultimul timp.”

Mozaic cultural internaţional, cu nume mari

Preşedinte de onoare al festivalului este tenorul de renume internaţional Vasile Moldoveanu, care va susţine şi un curs de măiestrie vocală (o personalitate fascinantă, care a fost condamnat la moarte de dictatura comunistă, pentru că a ales, în anii '70, o carieră internaţională, care de fapt a adus faimă ţării).

Vor fi spectacole de marcă: megamontarea teatrului gălăţean cu turneu european, opera „Aida”, cu distribuţie internaţională, opera „Madama Butterfly”, cu artişti din Coreea şi Republica Moldova, opera „Carmen”, cu Leontina Văduva, venită din Franţa, concertul simfonic cu artişti din ţară, ”Gala tinerelor voci de operă”, festivalul de jazz inclus, cu artişti din din SUA, Germania, Austria, Croaţia, Ungaria, Bulgaria, ansamblul Psalterion, cu muzică renascentistă şi barocă, celtică, romanţe sau prelucrări de muzică uşoară.

Preţul biletelor, în funcţie de spectacol, variază de la cel mult 32,40 lei la 21,60 lei sau chiar 10,80 lei. Pentru relaţii suplimentare, consultaţi www.naeleonard.ro.

Citit 2904 ori Ultima modificare Joi, 30 Octombrie 2014 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.