PARCARE INTERZISĂ în Galaţi pentru microbuze începând cu 1 noiembrie

PARCARE INTERZISĂ în Galaţi pentru microbuze începând cu 1 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Locală va pune în aplicare, începând cu data de 1 noiembrie, prevederile Hotărârii de Consiliu Local 335/2014 privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul municipiului Galaţi. Conform acestui act normativ, autovehiculele de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, autovehiculele care au mai mult de nouă locuri pe scaune şi utilajele nu mai pot fi staţionate sau parcate pe drumurile publice şi pe terenurile care aparţin domeniului public sau privat din Galaţi.

"Această restricţie este ridicată pe timpul unor operaţiuni (încărcare-descărcare; îmbarcare-debarcare), conducătorii vehiculelor în cauză având însă obligaţia să respecte semnalizarea rutieră în zonă", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Toate aceste autovehicule trebuie parcate doar în autobaze sau în locuri special destinate acestui scop, semnalizate prin marcaje şi indicatoare rutiere.

Interdicţiile nu se aplică în cazul vehiculelor ce aparţin serviciilor de ambulanţă, protecţie civilă, pompieri, jandarmerie, poliţie, poliţie de frontieră, S.R.I, S.P.P, etc. Tot aici se încadrează vehiculele care aparţin societăţilor de salubrizare, celor destinate unor lucrări planificate, intervenţiilor la drumuri, căilor de rulare a tramvaielor sau altor societăţi edilitare (Apă Canal, Electrica, Gaze, etc).

Spaţiu pentru cei aflaţi în tranzit

"Primăria Galaţi a amenajat un loc special, pe strada Macului, pentru staţionarea şi parcarea autovehiculelor mai mari de 3,5 tone sau cu mai mult de nouă locuri care sunt în tranzit prin municipiul Galaţi", a mai adăugat Aurelia Matei.

Persoanele care nu respectă aceste prevederi riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, sancţiune ce se aplică conducătorului auto. "Proprietarul sau deţinătorul vehiculului are obligaţia de a comunica instituţiei din care face parte agentul care a aplicat sancţiunea toate datele conducătorului auto. În caz contrar, sancţiunea se aplică proprietarului", a conchis purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

CITEŞTE ŞI: ATENŢIE unde vă ţineţi MAŞINILE! A început RIDICAREA RABLELOR abandonate prin oraş

Citit 5841 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 13:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.