Încă vă mai puteţi face ACTE! Program SPECIAL cu publicul la Evidenţa Populaţiei
Foto: Foto: arhivă VL

Încă vă mai puteţi face ACTE! Program SPECIAL cu publicul la Evidenţa Populaţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă buletinul sau cartea de identitate v-a expirat, dacă actul de identitate v-a fost furat sau l-aţi pierdut, nu veţi putea vota decât dacă obţineţi un nou document. Ghişeele de lucru cu publicul ale Serviciului Evidenţa Populaţiei vor fi deschise în acest weekend. Astfel, sâmbătă, programul de lucru cu publicul este între orele 8,30 - 12,00 pentru primiri şi între orele 8,30 - 16,00 pentru eliberări. Duminică, în ziua scrutinului, ghişeele lucrează cu publicul între orele 8,00 şi 20,00 pentru primirea documentelor şi între orele 8,00 şi 21,00 pentru eliberarea actelor.

Ridicaţi-vă cărţile de identitate!

Peste o mie de cărţi de identitate aparţinând unor cetăţeni din municipiul Galaţi şi comunele arondate îşi aşteaptă titularii să le ridice, 18 dintre acestea fiind tipărite de mai bine de un an, iar restul având o vechime cuprinsă între o lună şi şase luni. Primăria face apel la cetăţenii care au solicitat eliberarea unei noi cărţi de identitate să vină de urgenţă să o ridice, întrucât spaţiul de stocare a documentelor este limitat, iar căutarea unei cărţi ce trebuie eliberată este îngreunată de multitudinea de acte neridicate şi astfel creşte timpul de aşteptare la ghişeu.

Gălăţeni fără acte de identitate

Potrivit lui Andi Mihalache, directorul Filialei Sud-Est a Autorităţii Electorale Permanente şi purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Galaţi, 463.679 de cetăţeni cu drept de vot în judeţul nostru au cărţi de identitate. Pe baza buletinelor de identitate vor putea vota 53.151 persoane. Alţi 4.269 de gălăţeni se vor legitima cu cărţi de identitate provizorii, iar 184 cu adeverinţe de identitate. Nu mai puţin de 1.420 de persoane nu au în acest moment acte de identitate şi, prin urmare, nu vor putea vota.

CITEŞTE ŞI: Peste 520.000 de gălăţeni sunt aşteptaţi la urne

Citit 843 ori Ultima modificare Vineri, 31 Octombrie 2014 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.