Reţea de falsificatori de carduri DESTRUCTURATĂ. Infractorii au acţionat în Galaţi, dar şi în Turcia

Reţea de falsificatori de carduri DESTRUCTURATĂ. Infractorii au acţionat în Galaţi, dar şi în Turcia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai mulţi bărbaţi au ajuns după gratii după ce au fost prinşi având asupra lor dispozitive hardware destinate clonării cardurilor şi aproximativ 400 de carduri. Mai mult, unul dintre aceştia a încercat să retragă bani de la un ATM de pe raza municipiului Galaţi, folosind un card falsificat.

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Galaţi, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră şi având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale - IGPR, au destructurat un grup infracţional organizat, membrii acestuia fiind bănuiţi de falsificarea mai multor carduri bancare şi retragerea frauduloasă a unor sume de bani, în ţară şi în străinătate. Potrivit anchetatorilor, pe 29 octombrie, trei bărbaţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, din judeţul Constanţa, pe sensul de intrare dinspre Bulgaria, având asupra lor dispozitive hardware destinate clonării cardurilor, aproximativ 400 de carduri, precum şi alte bunuri susceptibile a fi fost folosite în activitatea infracţională.

În urma cercetărilor desfăşurate de poliţiştii s-a stabilit că, în cursul acestui an, cei trei bărbaţi, sprijiniţi de un al patrulea, ar fi deţinut echipamente hardware şi software, în scopul falsificării unor instrumente de plată, iar la data de 20 octombrie a.c., unul dintre aceştia ar fi încercat să retragă bani de la un ATM de pe raza municipiului Galaţi, folosind un card falsificat. De asemenea, cercetările au relevat  că, o parte dintre bănuiţi s-ar fi ocupat de montarea unor dispozitive de tip skimmer, la bancomate pe teritoriul Turciei, ustensile ce asigurau accesul fără drept la datele informatice de pe carduri bancare autentice şi le permiteau acestora să retragă bani pe teritoriul Turciei, folosind cardurile falsificate.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ulterior arestaţi preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la deţinere de instrumente în vederea falsificării de valori în formă continuată, tentativă la acces ilegal la un sistem informatic, falsificare de titluri de credit sau instrumente de  plată şi tentativă la efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

CITEŞTE ŞI: Patru traficanţi de droguri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT

Citit 1724 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 13:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.