CAMPANIA ELECTORALĂ S-A ÎNCHEIAT. Continuarea propagandei se PEDEPSEŞTE cu amendă

CAMPANIA ELECTORALĂ S-A ÎNCHEIAT. Continuarea propagandei se PEDEPSEŞTE cu amendă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oficial, campania electorală a alegerilor prezidenţiale s-a terminat astăzi la ora 7,00. Afişele, panourile şi bannerele electorale rămân cuminţi pe stâlpi până după încheierea scrutinului prezidenţial de duminică, 2 noiembrie. Potrivit legii, continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.500 de lei la 4.500 de lei.

De asemenea, purtarea, pe durata votării, de către membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, persoanele însărcinate cu paza, persoanele acreditate sau de către operatorii de sondaj ai institutelor de sondare a opiniei publice sau ai societăţilor comerciale ori ai organizaţiilor neguvernamentale de ecusoane, insigne ori alte însemne de propagandă electorală se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.000 de lei şi 2.500 de lei.

Fără incidente majore

Potrivit prefectului judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, la Galaţi, în timpul campaniei electorale s-au înregistrat doar opt incidente minore: dispariţia a trei bannere aparţinând unor candidaţi şi cinci cazuri de afişaj în locuri nepermise.

Şi la nivel naţional campania a fost paşnică, numărul de incidente înregistrate fiind de cinci ori mai mic decât în 2009.

CITEŞTE ŞI: PREZIDENŢIALE 2014/ Frauda şi mita electorală înseamnă puşcărie!

Citit 1038 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Noiembrie 2014 14:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.