VERDICT ULUITOR al medicilor legişti în cazul NOU-NĂSCUTULUI MORT după externare

VERDICT ULUITOR al medicilor legişti în cazul NOU-NĂSCUTULUI MORT după externare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Specialiştii au concluzionat că bebeluşul care a murit la patru zile de la naştere şi la câteva ore de la externare avea pneumonie

Rezultatele necropsiei efectuate în cazul copilului din Suhurlui, născut pe 27 octombrie la Maternitatea Spitalului Judeţean şi decedat patru zile mai târziu, acasă, aruncă suspiciuni grave asupra modului în care acesta a fost îngrijit în spital şi mai ales asupra legitimităţii externării. Medicii legişti care au analizat primele cauze ale decesului survenit la numai câteva ore de la externare au concluzionat, conform raportului, că nou-născutul a decedat din cauza unei "insuficienţe cardio-respiratorii consecutive unei pneumopatii congestive". Pe româneşte, copilul era răcit serios, starea sa de sănătate agravându-se galopant odată cu ieşirea din maternitate.

"Nu pot să cred că s-a îmbolnăvit atât de tare în câteva ore, de când l-am scos joi din maternitate până joi noaptea, când a murit. Noi am avut grijă de el! Sigur era răcit din spital. Medicii ar fi trebuit să-şi dea seama de asta. Nu ne vom lăsa până când vinovaţii nu vor plăti!", a declarat, duminică, Petrică Paraschiv, tatăl copilului.

Părinţii micuţului lansaseră deja primele acuzaţii la adresa personalului medical încă de vineri dimineaţă, susţinând că nou-născutul nu ar fi trebuit trimis acasă, în condiţiile în care avea deja o fractură de claviculă, suferită la naştere. Circumstanţele acestei tragedii fac acum obiectul unor anchete ale conducerii unităţii sanitare şi a Colegiului Medicilor, dar sunt şi în atenţia poliţiei, unde a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeste si: Un nou-născut a MURIT la scurtă vreme după ce a fost EXTERNAT. Părinţii ACUZĂ cadrele medicale (FOTO)

Citit 4730 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.