(VIDEO) LOCALURI de nunţi din Galaţi LĂSATE FĂRĂ ÎNCASĂRI pentru că NU ELIBERAU FACTURI

(VIDEO) LOCALURI de nunţi din Galaţi LĂSATE FĂRĂ ÎNCASĂRI pentru că NU ELIBERAU FACTURI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Administratorii a trei restaurante de nunţi din judeţul Galaţi sunt în vizorul poliţiştilor, care au descoperit că aceştia nu plăteau taxele aferente pentru petrecerile organizate


În afară-i vopsit gardul, înauntru, leopardul! Trei restaurante din judeţul Galaţi care organizează nunţi şi botezuri au fost vizitate de poliţişti, la finele săptămânii trecute, asupra administratorilor acestora planând suspiciunea că băgau în buzunar banii încasaţi de la petreceri, fără a plăti niciun leu la stat. Cele nouă descinderi efectuate la punctele de lucru ale celor trei societăţi comerciale, la sediile firmelor precum şi la domiciliile administratorilor au scos la iveală faptul că aceştia stăteau bine la încasări, însă nu şi la capitolul hârtii. Sumele găsite nu se reflectau în contracte, nici în facturi şi cu atât mai puţin în evidenţele contabile.

"În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat 675.000 de lei şi 2.000 de euro, bani care nu erau evidenţiaţi în registrele de casă ale societăţilor. Au mai fost ridicate documente financiar-contabile şi agende prin care se ţinea o evidenţă paralelă, neînregistrată, a relaţiilor comerciale desfăşurate", a precizat Bogdan Cojocaru, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

La una dintre locaţiile verificate, un salon din Tecuci, anchetatorii au găsit nereguli şi la capitolul alimente. Peste 420 de kilograme de carne şi alte produse care urmau să fie folosite la pregătirea meniurilor zăceau depozitate în locuri improprii, nicidecum în frigidere, cum ar fi fost normal. Marfa a fost ridicată în vedera confiscării, poliţiştii şi inspectorii antifraudă lucrând acum la calcularea prejudiciului pe care administratorii firmelor respective l-au produs. Surse din cadrul anchetei arată că faptele de care aceştia sunt bănuiţi au fost comise în ultimii doi ani. Dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani este acum în lucru la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

 

Citit 3763 ori Ultima modificare Luni, 10 Noiembrie 2014 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.