Marş de SUSŢINERE a lui Victor Ponta, la Galaţi (FOTO&VIDEO)
Foto: Foto şi video Bogdan Codrescu

Marş de SUSŢINERE a lui Victor Ponta, la Galaţi (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În larmă de vuvuzele şi scandând „Ponta – preşedinte!”, nu mai puţin de 3.500 de membri PSD, UNPR, PC şi PLR au străbătut în această oraşul, de la Casa de Cultură a Sindicatelor şi până la Palatul Prefecturii, în cadrul marşului de susţinere a candidatului Victor Ponta la alegerile prezidenţiale. Cap de coloană a fost preşedintele Consiliului Judeţului, social-democratul Nicolae Bacalbaşa. Alături de el, deputatul PSD Florin Pâslaru, înarmat cu o portavoce, dădea tonul scandărilor şi îi saluta pe cetăţenii ieşiţi în balcoane ca să vadă ce se întâmplă. În dreapta lui se afla subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Marius Mitică Mărgărit, în vreme ce viceprimarul PSD Florin Popa coordona coloana.

În mijlocul grupului PSD, care deschidea coloana, i-am remarcat pe liderul PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica, pe senatorul Gheorghe Saghian şi pe deputatul Viorel Ştefan. Din urmă veneau membrii UNPR, îmbrăcaţi în jachete sau veste roşii, dar cu berete albe pe cap, însoţiţi de parlamentarul Eugen Chebac. Penultimii în coloană erau conservatorii, cu veste şi şepci albastre, care şi-au adus cu ei şi steagurile de partid. Membrii PLR mobilizaţi de liderul lor, consilierul local Cristian Dima, au încheiat coloana de manifestanţi.

Punctul de plecare în marş a fost esplanada Sindicatelor, iar startul l-a dat "animatorul" Florin Pâslaru. Acesta le-a atras atenţia participanţilor să nu se lase provocaţi şi să respecte traseul stabilit: banda I de circulaţie, a străzilor Brăilei şi Domnească.

Manifestanţii au purtat bannere cu mesajul „Gălăţenii votează Ponta”, portretul candidatului şi pancarte cu mesajul „Victor Ponta preşedinte”, şi au scandat „Victorie! Victorie”, „Votăm, votăm, votăm şi câştigăm!”.

Pentru că existau zvonuri că ar urma să aibă loc incidente în zona Potcoava de Aur, doi „cercetaşi” au fost trimişi înainte pentru a verifica zona, iar aceştia s-au întors garantând că nu sunt probleme.

Manifestanţii s-au oprit în faţa Prefecturii unde au scandat încă o dată „Victor Ponta - preşedinte”, apoi au pus punct manifestării, întorcându-se la casele lor. 

Citit 4848 ori Ultima modificare Vineri, 14 Noiembrie 2014 22:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.