Efecte ale SEISMULUI: Tot oraşul, FĂRĂ CĂLDURĂ şi apă caldă

Efecte ale SEISMULUI: Tot oraşul, FĂRĂ CĂLDURĂ şi apă caldă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În această după-amiază, echipamentele Electrocentrale au fost repornite


Războiul căldurii şi al apei calde de la Galaţi a fost rezolvat, cel puţin pe termen scurt, de Mama Natură. Astfel, în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richer, care a avut loc sâmbătă seară, întreg oraşul Galaţi a rămas fără apă caldă şi fără căldură.

Totul s-a petrecut din cauza faptului că sistemele de securitate ale SC Electrocentrale SA, compania ce furnizează aburul necesar producerii agentului termic în oraş, au intrat în acţiune şi au oprit întreg sistemul de producţie.

"S-a oprit întreg sistemul, inclusiv soba, iar oamenii noştri fac tot ce este omeneşte posibil pentru a-l reporni", a declarat, astăzi, Sinan Mustafa, administratorul special al celor de la Electrocentrale.

"Avaria principală a pornit de la faptul că am rămas fără tensiune de la staţia de transformare de la Smârdan, lucru care a dus la oprirea cazanului şi turbinelor. Repunerea în funcţiune este destul de anevoioasă, dar sperăm să reuşim să rezolvăm problemele în cel mai scurt timp", a explicat şi Dorin Ciobotariu, directorul tehnic al celor de la Electrocentrale. De altfel, potrivit aceleiaşi surse, este absolut normal ca sistemele de avarie ce opresc funcţionarea CET să intre în funcţiune în astfel de situaţii, tocmai pentru a se evita catastrofe de proporţii. În acest an, aceste sisteme au intrat în funcţiune de două ori, ultima dată pe 24 octombrie.

Pe de altă parte, societatea care se ocupă cu distribuţia agentului termic în oraş, Apaterm, susţine că, imediat după cutremur, au scăzut drastic valorile temperaturii aburului livrat de Electrocentrale, iar ulterior nu a mai fost livrat abur deloc. Pe de altă parte, în acest moment nu se poate şti cu exactitate dacă pe reţeaua Apaterm există avarii cauzate de mişcările tectonice. "De-abia după ce va reîncepe furnizarea aburului, putem vedea şi noi dacă avem avarii pe reţea. În acest moment, oamenii noştri lucrează intens pentru a evalua situaţia", a explicat şi Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al celor de la Apaterm.

Conform unei informări a Prefecturii Galaţi, în această după-amiază, echipamentele Electrocentrale au fost repornite, iar oraşul a reînceput să primească agent termic.

Un seism destul de puternic şi lung a zguduit casele gălăţenilor sâmbătă, la ora 21,14. Resimţită în mai multe oraşe, inclusiv în Galaţi, mişcarea telurică a fost urmată de mai multe replici de intensitate moderată. DETALII AICI ==>> http://www.viata-libera.ro/eveniment/61147-galati-viata-libera-cotidian-update-cutremur-destul-de-puternic-resimtit-la-galati-sa-ne-asteptam-la-replici-potrivit-specialistilor

Citeşte şi: BILANŢ/ CUTREMURUL A STINS LUMINA în 61 de localităţi din judeţ. MII DE GĂLĂŢENI au rămas şi FĂRĂ APĂ RECE

Citit 4945 ori Ultima modificare Duminică, 23 Noiembrie 2014 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.