ALEGERI în Republica Moldova/ UNDE VOR PUTEA VOTA cetăţenii de peste Prut aflaţi la Galaţi

ALEGERI în Republica Moldova/ UNDE VOR PUTEA VOTA cetăţenii de peste Prut aflaţi la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cetăţenii din Republica Moldova aflaţi pe data de 30 noiembrie la Galaţi, atunci când vor avea loc alegeri parlamentare dincolo de Prut, nu vor fi nevoiţi să se deplaseze în alt oraş pentru a-şi alege parlamentarii. O secţie de votare cu patru cabine va fi amenajată special pentru scrutinul din Republica Moldova chiar în incinta Universităţii „Dunărea de Jos”, la parter.

"Amenajarea secţiei se va face cu sprijinul Primăriei şi al Universităţii, iar paza va fi asigurată cu sprijinul Jandarmeriei. Instituţia Prefectului oferă sprijin în urma solicitării Consulatului General al Republicii Moldova la Iaşi. Consulul a fost la Galaţi în urmă cu aproximativ o lună, când a avut o discuţie preliminară cu domnul prefect. Ulterior, a existat un schimb de corespondenţă. Urmează să fie organizate, în circumscripţia de acreditare a Consulatului General, şase secţii - la Suceava, Bacău, Galaţi, Constanţa şi două la Iaşi, iar alte cinci secţii în circumscripţia Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti - una la Timişoara, una la Braşov, una la Cluj şi două la Bucureşti", ne-a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Secţii de votare pentru moldovenii de peste Prut vor fi amenajate în oraşe în care există comunităţi importante de cetăţeni ai Republicii Moldova.

Citit 1073 ori Ultima modificare Luni, 24 Noiembrie 2014 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.