ACUZAŢII/ O mamă susţine că fiica ei a fost BĂTUTĂ de profesori

ACUZAŢII/ O mamă susţine că fiica ei a fost BĂTUTĂ de profesori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Poliţie nu s-a depus plângere, dar ISJ şi conducerea şcolii au demarat anchete


Acuzaţii grave la Şcoala Specială Nr. 1 "Emil Gârleanu" din Galaţi. Mama unei eleve de clasa a şaptea susţine că fiica ei a fost agresată fizic şi verbal de un profesor şi de directorul-adjunct al instituţiei. Andreea, care are 14 ani şi are un uşor retard mintal, a ajuns acasă în lacrimi şi i-a povestit mamei că a fost agresată la şcoală.

„Ea merge singură la şcoală şi se întoarce singură acasă. Săptămâna trecută a venit plângând şi mi-a povestit că a fost pălmuită şi trasă de păr de directoarea-adjunctă şi de doamna psihopedagog Mitrea. Mi-a spus că directoarea-adjunctă a trimis-o să se prostitueze, dacă nu are chef de şcoală. M-a întrebat ce înseamnă prostituţie şi nu am ştiut cum să îi explic. Fata mi-a mai povestit că psihopedagogul a ameninţat-o că, dacă spune acasă că a fost bătută, o va bate şi mai tare”, ne-a povestit Mioara Raţă, mama elevei.

Femeia susţine că are deplină încredere în fiica ei şi că nu crede că a minţit. „Ea are, din cauza bolii, accese de râs necontrolate. Probabil asta a deranjat-o pe doamna pedagog. Am şi mutat-o de la ea de la clasă”, a adăugat femeia.

Şi profesorul Ionel Tăbăcaru susţine că eleva, imediat după ora de la cabinetul de psihopedagogie, a ajuns plângând la clasă. „A venit plângând şi a zis că a fost agresată. Nu ştiu ce s-a întâmplat în cabinet. Este cuvântul elevei împotriva cuvântului profesorului”, explică profesorul Ionel Tăbăcaru.

Eleva şi-a schimbat comportamentul

Acuzaţiile femeii sunt contrazise de directoarea-adjunctă şi de profesoara acuzată. „În ziua respectivă, m-a rugat să o las la o activitate la clasă. Am fost de acord, dar mi-a promis că, după ce se încheia activitatea, va veni la cabinet. Aceeaşi promisiune am primit-o şi de la domnul profesor. La finalul activităţii, a venit la cabinet însoţită de profesorul respectiv. Mi s-a părut că este adusă cu forţa, că nu îşi dorea să vină. Nu am putut lucra cu ea, pentru că a refuzat. Apoi m-a ameninţat că fuge, dacă nu o las să meargă la doamna director. Aşa că am mers cu ea la conducerea şcolii. Până acum, am lucrat foarte bine cu această elevă. De o lună şi ceva, însă, şi-a schimbat total comportamentul. Râde necontrolat, are chiar un comportament lasciv faţă de sexul opus, şi aici mă refer inclusiv la profesori”, ne-a explicat Ecaterina Aurora Mitrea, profesorul psihopedagog acuzat de mama elevei.

Varianta cadrului didactic este susţinută şi de directoarea-adjunctă Mihaela Grecu. „Psihopedagogul a venit cu eleva la mine în cabinet, pentru că aceasta din urmă refuza să lucreze. Mi s-a spus că stătea şi se aranja în oglindă. Apoi a acuzat că o doare capul şi burta şi că se plictiseşte. Am stat de vorbă cu ea şi ne-am înţeles. De la mine din birou a plecat chiar în termeni foarte buni. Ba mai mult, şi-a cerut scuze şi a promis că nu va mai refuza să lucreze la cabinetul de logopedie. M-a rugat chiar să nu o spun părinţilor, pentru că întâmplarea nu se va mai repeta”, ne-a declarat Mihaela Grecu.

Au început mai multe anchete

În ziua următoare, însă, mama elevei a venit la şcoală şi le-a acuzat pe cadrele didactice că i-au lovit fata. „Când am auzit aceste acuzaţii, chiar eu am chemat poliţia. Domnii poliţişti au luat declaraţii, iar noi am demarat o anchetă internă. Trebuie precizat că eleva nu era singură în cabinet cu psihopedagogul, celălalt cadru didactic infirmând că eleva ar fi fost lovită. Aşteptăm şi rezultatele anchetei deschise de cei de la Inspectorat, eu am trimis-o acolo pe mamă să depună plângere”, a completat directorul-adjunct al Şcolii Speciale nr. 1.

Mama elevei nu a depus plângere la poliţie pentru că, susţine ea, nu a avut cum să îi scoată fetei certificat medico-legal, dar a înştiinţat Inspectoratul Şcolar. „Noi am demarat o anchetă. Până în prezent nu există indicii că eleva ar fi fost agresată”, susţine Diamanta Bulai, inspectorul şcolar adjunct.

Toată povestea va fi clarificată abia după ce atât conducerea şcolii, cât şi Inspectoratul Şcolar vor finaliza anchetele demarate.

Citit 3477 ori Ultima modificare Luni, 24 Noiembrie 2014 21:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.