Klaus Iohannis la Chişinău: „Vreau ca în mandatul meu Moldova să intre în UE”
Foto: Foto: Liviu Ghinea

Klaus Iohannis la Chişinău: „Vreau ca în mandatul meu Moldova să intre în UE”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viața liberă a fost prezentă la prima vizită externă a președintelui ales, Klaus Iohannis * Deloc întâmplător, prima țară vizitată a fost Republica Moldova


Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a răspuns vineri, invitației premierului Republicii Moldova, Vlad Filat și a vizitat ţara vecină, cu scopul de a reînnoi angajamentele României față  de programul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

“Mi-aș dori ca pe perioada mandatului meu Republica Moldova să devină membră cu drepturi depline a Uniunii Europene.  Avem aceeași limbă, aceleași obiceiuri și aceeași istorie. Trebuie să parcurgem și același drum spre integrarea europeană, iar România va face tot ce îi stă în putință pentru a ajuta Republica Moldova să împlinească acest deziderat. Trebuie să construim un spațiu comun de bunăstare. Pe plan extern, nu există altă țară mai importantă pentru România decât Republica Moldova. Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană este un proiect național al României”, a spus Klaus Iohannis la conferința de presă ținută la sediul PLDM din Chișinău.

Având în vedere că pe data de 30 noiembrie, în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare, președintele ales al României a ținut să sublinieze rolul determinant pe care îl poate avea acest vot în dezvoltarea ulterioară a Republicii Moldova. “Sper că cei cu drept de vot vor vota pentru un viitor pro european. Pe data de 30 noiembrie, cetățenii Republicii Moldova pot acorda o nouă șansă țării lor, la fel cum au făcut românii pe 16 noiembrie”, a mai spus Klaus Iohannis.

La finalul întâlnirii oficiale de la sediul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Klaus Iohannis i-a făcut cadou liderului acestei formațiuni cartea sa “Pas cu pas”. Ulterior, în cadrul aceleiași vizite, Klaus Iohannis a avut o întâlnire neoficială și cu președintele Republicii Moldova , Nicolae Timofti.

De rezultatul alegerilor de duminică depinde drumul pe care Republica Moldova îl va avea în următorii ani, având în vedere că o parte a formațiunilor politice susțin  aderarea acestei țări la spațiul UE, în timp ce cealată parte susține apropierea de Rusia.

Citit 1384 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.