Hoţii l-au lăsat pe un blănar venit la Târgul Meşterilor Populari fără marfă de sute de milioane

Hoţii l-au lăsat pe un blănar venit la Târgul Meşterilor Populari fără marfă de sute de milioane
foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cel mai mare furt din auto comis la Galaţi în acest an a avut loc cu două zile înainte de deschiderea Târgului Meşterilor Populari şi l-a avut drept victimă pe un năsăudean care a venit să vândă sute de haine. Daniel Staicu, însoţit de fiul său şi un prieten au ajuns în Galaţi în noaptea de 26 spre 27 noiembrie şi s-au cazat la Cancaz. Au lăsat dubiţa plină ochi cu haine de blană şi de piele în faţa motelului.

"Am dormit vreo trei ore şi am ieşit să îmi iau o cafea. Cineva mi-a spus: nea Daniel, vezi că cineva ţi-a tăiat maşina. Când m-am dus, era decupată în lateral şi îmi dispăruse aproape toată marfa. Toate hainele valorau 486 de milioane de lei vechi. Am chemat imediat poliţia. Nu m-am aşteptat să păţesc aşa ceva, e al doilea an când vin la Galaţi", ne-a spus Daniel Staicu.

Poliţiştii de la Furturi din Auto au demarat în trombă cercetările, timp de o zi periind municipiul şi împrejurimile în căutarea hoţilor. Au dat de ei la Smârdan, după ce au percheziţionat două case şi o baracă, aflată undeva în câmp.

"După modul de operare ne-am dat seama că erau începători. Ar fi fost mult mai simplu să spargă geamul decât să taie tabla cu un foarfec. Este un mod atipic. La Smârdan, am găsit hainele într-o baracă de existenţa căreia ştia unul dintre cei doi suspecţi, pentru că-i aparţinea unui localnic la care lucrase", ne-a explicat ag. şef. principal Mihai Feraru.

Cei doi suspecţi, un tânăr de 23 de ani şi un altul de 29 de ani, au fost ridicaţi de poliţişti. La audieri au supus că voiau că vândă hainele, fără să îşi bată capul că nu ar fi putut-o face fără acte. "Băusem un şpriţ la Cancaz şi ne-am uitat în maşină şi am văzut hainele. Ne-am gândit să le luăm. Am tăiat tabla şi le-am scos. A durat vreo 30 de minute totul", susţine Alin Preda, unul dintre suspecţi. Hainele, cu excepţia a şase dintre ele, au fost recuperate şi restituite bistriţeanului. Suspecţii sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Citit 3157 ori Ultima modificare Vineri, 28 Noiembrie 2014 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.