COZI MARI la centrele de ÎMPĂRŢIRE a ALIMENTELOR de la UE (GALERIE FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

COZI MARI la centrele de ÎMPĂRŢIRE a ALIMENTELOR de la UE (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă sunt alimente UE suficiente pentru toată lumea, gălăţenii s-au bulucit la coadă, de luni dimineaţă, înainte de ora 8,00, când a început programul de lucru.

Cei mai mulţi gălăţeni a căror masă de sărbători depinde de alimentele primite gratis sunt pensionari. „Foarte mult mă bucur că primesc ajutoarele astea. Eu am pensia de aproape 400 de lei, după 17 de ani munciţi la o spălătorie chimică”, spune Maria Stan, în vârstă de 78 de ani. Lângă ea, doamna Ruxandra Dobre (foto 3) îşi aşteaptă rândul. Recunoaşte că mult timp i-a fost ruşine să primească alimentele de la UE, dar a fost convinsă de fiica sa. „Măiculiţă, primesc ce scrie aicea, nu ştiu. Orice ar fi, tot e bun în casă. Eu am pensia 380 de lei, după 25 de ani de ani de muncă la Navrom”, răspunde doamna în vârstă de 82 ani.

Beneficiarii netransportabili pot suna la numărul de telefon 0236.460.079, pentru a cere să li se aducă gratis acasă ajutoarele.

Nu au primit tichetul de la Guvern

Ridicarea alimentelor de la UE se face cu ajutorul buletinului şi a tichetului livrat de Guvern. Însă mulţi gălăţeni nu au primit nimic prin poştă, aşa că au mers la Serviciul Asistenţă Socială al Primăriei, de pe strada Fraternităţii nr. 1, pentru a se înscrie pe listele suplimentare.

„Pentru persoanele care nu au fost acasă atunci când a venit tichetul de la Guvern, procedura este mai simplă: acestea sunt căutate pe listele generale, pe baza actului de identitate şi, dacă sunt în evidenţe, îşi pot ridica imediat pachetele cu alimente”, ne-a transmis Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

„Sunt alimente suficiente pentru toată lumea”

„Rugăm beneficiarii să nu se mai aşeze la coadă cu noaptea în cap şi să nu stea în frig, pentru că sunt alimente suficiente pentru toată lumea”, mai scrie în comunicatul Primăriei.

Distribuţia pachetelor se face în fiecare zi de la ora 8,00 la ora 20,00, inclusiv sâmbăta şi duminica (excepţie făcând zilele de 25, 26 şi 31 decembrie).

Cele şase centre de distribuţie sunt: la Piaţa Veche (lângă Şcoala Nr. 26), unde sunt arondaţi beneficiarii care locuiesc în Centru, Port, Mazepa 1 şi 2, la Piaţa Moruzzi, de unde îşi vor ridica alimentele cei din Valea Oraşului, Port Bazinul Nou, Gara 8, în Piaţa Centrală, unde se pot prezenta beneficiarii din Piaţa Centrală, Traian Nord, Traian şi străzile adiacente, Vadul Ungurului, Bariera Traian, la Piaţa Ţiglina 1, pentru cei din Ţiglina 1, 2, 3 şi 4, în Piaţa Micro 20, unde sunt arondaţi beneficiarii din Micro 18, 19, 20, 21 şi Dimitrie Cantemir şi în I.C. Frimu (lângă Biserica "Sf. Mina"), de unde îşi pot ridica ajutoarele nevoiaşii care locuiesc în zonele Aurel Vlaicu, I.C. Frimu, Siderurgiştilor, Micro 13, 14, 38, 39 A, B şi C, 40 şi Fileşti.

 

Citit 2657 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.