Premierul Victor Ponta RENUNŢĂ la titlul de DOCTOR

Premierul Victor Ponta RENUNŢĂ la titlul de DOCTOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a postat marți pe contul de Facebook o scrisoare în care anunță că renunță la titlul de doctor în drept. Titlul a dat naștere în 2012 unei ample controverse, întrucât premierul a fost acuzat că a plagiat. Victor Ponta a negat însă constant aceste acuzații. Acum spune că trebuia să renunțe la titlu mai demult și își anunță intenția de a se înscrie la un nou titlu de doctorat.

Iată ce scrie Victor Ponta pe contul său de Facebook:

„Am trimis astăzi o scrisoare către rectoratul Universității București:

Stimate Domnule Rector,

Vă scriu pentru a vă notifica renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București.

Este un gest pe care trebuia să îl fac mai demult, încă din momentul apariției acuzațiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am făcut acest lucru pentru că m-am considerat de bună credință în argumentele mele la momentul apariției contestării și nu am vrut să amestec planul pur profesional cu cel politic.

După ce voi părăsi viața politică îmi doresc să inițiez un nou demers doctoral, respectând toate standardele și cerințele de la acel moment.

Domeniul Educației este unul fundamental și esențial nu doar pentru activitatea Guvernului ci și pentru viitorul nostru ca societate europeană. De astăzi avem un nou Ministru al Educației și Cercetării și îmi doresc ca mandatul acestuia să fie plin de succes în atingerea obiectivelor sale, fără a fi perturbat de o temă care în timp a devenit eminamente politică.

Strict personal, perioada petrecută de mine ca student al Facultății de Drept a Universității București reprezintă o amintire excepțională și regret nespus dacă discuțiile apărute după momentul preluării funcției de Prim-Ministru au afectat imaginea unei instituții pe care o iubesc la fel de mult ca toți ceilalți absolvenți ai săi!

Pentru toate aceste argumente, vă rog să luați act, domnule Rector, de decizia mea de a renunța la titlul de doctor în drept.

Cu stimă,

Victor Ponta

București, 16 decembrie 2014. În atenția Rectorului Universității București, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru"

Citit 1438 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.