Cum se transformă o RUINĂ în centru de servicii sociale

Cum se transformă o RUINĂ în centru de servicii sociale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ruinele de pe strada Ştiinţei nr. 26 se vor transforma, până în decembrie anul viitor, într-o clădire extinsă, cu arhitectură de secol al XIX-lea, dar proiectată şi gândită conform normelor actuale. Şi nu va fi orice clădire, ci un Centru comunitar de servicii sociale, proiect european a cărui conferinţă de lansare a avut loc marţi, 16 decembrie.

Faptul că din vechiul imobil au mai rămas doar nişte resturi nu încurcă, ci ajută administraţia locală, susţine managerul proiectului european, Adrian Bucur.

„Noi trebuie să săpăm la minus opt metri, ca terenul de fundare să răspundă necesităţilor. Dacă ar fi fost o clădire în bună stare, nu ar fi răspuns normativelor actuale. Primăria face un mare pas înainte încercând să remodeleze centrul istoric al oraşului Galaţi. Această clădire, aşa cum e proiectată, respectând spiritul istoric al fostei clădiri şi al zonei va da un plus de imagine oraşului”, a declarat Bucur, care este şi directorul Direcţiei Generale de Dezvoltare din cadrul Primăriei.

Cine sunt beneficiarii

Valoarea totală a proiectului este de 12.658.730 de lei (cu TVA), din care 12.325.133 lei de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Obiectivele proiectului vizează consolidarea şi supraetajarea construcţiei cu trei nivele (P+2E+M).

În centru îşi vor găsi adăpost temporar 60 de persoane defavorizate. Tot aici vor fi organizate cursuri de pregătire profesională pentru un număr de 14 specialişti în domeniul serviciilor sociale, iar 85 de persoane vor beneficia de calificare sau recalificare profesională, iar 120 de persoane vor fi consiliate.

Potenţialii beneficiari ai proiectului sunt tinerii cu vârsta peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, mamele tinere, victime ale violenţei în familie, persoanele de etnie romă supuse excluziunii sociale, beneficiarii de venit minim garantat şi persoanele care au fost în detenţie.

Citeşte şi: Singura clădire din Galaţi proiectată de arhitectul Ateneului Român

Citit 1803 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.