Atenţie la CARNEA DE PORC! Şase cazuri de TRICHINELOZĂ în judeţul Galaţi

Atenţie la CARNEA DE PORC! Şase cazuri de TRICHINELOZĂ în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma controalelor efectuate de către Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru siguranţa Alimentelor, de la începutul lunii, au fost descoperite şase cazuri de trichineloză în patru localităţi din judeţul Galaţi, respectiv în Slobozia Conachi, Drăguşeni, Costache Negri şi Cudalbi. Acest lucru a fost dezvăluit, miercuri, în şedinţa Comisiei de Dialog Social, de către directorul DSVSA, Maricica Chiriac. Potrivit şefei DSVSA Galaţi, cele şase rezultate pozitive au apărut dintr-un total de 603 examene trichineloscopice.

Program de permanenţă pentru testări

În perioada sărbătorilor de iarnă, Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi va asigura serviciu de permanenţă, iar personalul de specialitate este pregătit să efectueze examenul trichineloscopic de luni până vineri, în intervalul orar 8,00-16,00 (cu excepţia sărbătorilor legale) şi sâmbătă şi duminica, de la 10,00 la 16,00. Totodată, şi la nivelul circumscripţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Galaţi şi Tecuci, medicii şi asistenţii vor avea program pentru efectuarea examenelor trichineloscopice, după cum urmează: de luni până vineri - în intervalul orar 7,00-16,00 (excepţia sărbătorilor legale) şi sâmbăta şi duminica de la ora 7,00 la ora 13,00.

Cât costă examenul trichineloscopic

Potrivit şefei DSVSA, cetăţenii care sacrifică porci pentru consum propriu sunt obligaţi să efectueze examenul trichineloscopic. Un astfel de examen costă în laboratoarele DSV Galaţi nouă lei, însă, la nivelul comunelor, medicii veterinari de liberă practică îşi stabilesc singuri alte taxe pentru astfel de examene, după cum consideră. Pentru efectuarea unui examen de digestie artificială, pentru o probă concludentă, pot solicita laboratorului DSVSA o testare care costă 45 de lei.

Citit 2288 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Decembrie 2014 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.