CARNE „neagră” în pieţe. ABATOR CLANDESTIN descoperit la Galaţi (VIDEO)

CARNE „neagră” în pieţe. ABATOR CLANDESTIN descoperit la Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sute de kilograme de carne şi produse din carne au fost confiscate în urma unor descinderi-fulger efectuate la mai multe puncte de lucru deţinute de un om de afaceri din Galaţi * Abatorul şi magazinul de desfacere al firmei funcţionau ilegal


Administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Galaţi a fost călcat zilele trecute de poliţiştii de la Investigare Fraude, după ce oamenii legii au obţinut informaţii că acesta, prin punctele de lucru ale firmei, ar fi sacrificat ilegal animale şi ar fi pus în vânzare produse din carne, în ciuda faptului că nu avea autorizaţie pentru abator şi nici nu plătea taxele aferente pentru comercializarea mărfii.

În urma verificărilor care au avut loc atât la domiciliul afaceristului, cât şi la sediile firmei, poliţiştii, însoţiţi de inspectori sanitar-veterinari şi de la inspecţia muncii au descoperit urme evidente ale sacrificării animalelor, respectiv piei, resturi şi crotale. 

Aproape 700 de kilograme de carne confiscate

„În timpul acţiunii, la punctul de comercializare, poliţiştii au depistat un autoturism neautorizat pentru transport carne, care aproviziona magazinul cu circa 400 kilograme carne carcasă, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente de provenienţă. În urma inventarierii efectuate la magazinul de desfacere, s-a constatat că erau expuse spre vânzare produse din carne, fără a avea documente legale. Întreaga cantitatea de carne, respectiv 692,4 kg, a fost confiscată”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pentru neregulile sanitar veterinare şi unele care îi vizau pe cei care munceau la firma verificată, organele de control au aplicat opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Administratorul societăţii este acum cercetat penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând că inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă de pe lângă Tribunalul Galaţi să stabilească prejudiciul pe care acesta l-a provocat bugetului de stat.

Deşi am insistat să ni se comunice numele firmei care a făcut obiectul controlului, autorităţile au refuzat, prevalându-se de prevederile legale în domeniu.

Citeşte şi: Atenţie la CARNEA DE PORC! Şase cazuri de TRICHINELOZĂ în judeţul Galaţi

Citit 4219 ori Ultima modificare Vineri, 19 Decembrie 2014 10:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.