MEDICI gălăţeni INSTRUIŢI să se ferească de EBOLA
Foto: Foto Bogdan Codrescu

MEDICI gălăţeni INSTRUIŢI să se ferească de EBOLA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma hotărârilor Comitetului Naţional Ebola (C.N.E.) şi ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, transmise de către preşedintele C.N.E., secretarul de stat dr. Raed Arafat, spitalele au fost dotate cu echipamente speciale de protecţie. Patru astfel de echipamente au ajuns şi la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Galaţi.

În cadrul unei şedinţe de lucru, personalul medical a fost instruit cu privire la modul de acţiune în cazul în care la unitatea de primiri urgenţe se prezintă un pacient suspect de ebola, dar şi cum se foloseşte echipamentul special de protecţie. Astfel, medicii, asistenţii şi infirmierii din cadrul Spitalului TBC au aflat cum trebuie să se echipeze şi să se dezechipeze astfel încât să nu îşi pună în pericol propria sănătate.

„Fiind o procedură necesară a fi cunoscută de toată lumea am stabilit să facem acest instructaj. Recent am primit şi echipamentele şi am făcut şi o probă practică pentru a vedea cum trebuie să reacţionăm într-o astfel de situaţie şi cum se folosesc aceste costume. Este bine să fim precauţi, de aceea trebuie să învăţăm nişte lucruri de care până acum nu ne-am lovit. Există oricând posibilitatea ca şi în ţara noastră să apară un astfel de caz, mai ales că sunt foarte multe persoane care muncesc peste tot în lume, inclusiv în Africa. Este bine să fim întotdeauna pregătiţi pentru ce-i mai rău”, ne-a explicat medicul Emil Popa.

Astfel de instructaje au avut loc în toate unităţile de primiri urgenţe din cadrul spitalelor, la ambulanţă şi la SMURD.

Citeşte şi: Cioban gălăţean bolnav de o formă de meningită a animalelor

Citit 749 ori Ultima modificare Joi, 18 Decembrie 2014 21:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.