ATENŢIE PE UNDE MERGEŢI! Hoţii vânează în continuare CANALIZĂRILE cu capace metalice (VIDEO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

ATENŢIE PE UNDE MERGEŢI! Hoţii vânează în continuare CANALIZĂRILE cu capace metalice (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înlocuirea capacelor de la canalizările de pe raza municipiului se desfăşoară mai lent decât pot hoţii să fure. Componentele metalice grele au constituit ani la rând ţintele celor puşi pe căpătuială, care primeau bani buni la centrele de colectare.

Pentru că punctele de achiziţie primeau astfel de capace, chiar dacă erau evident furate, hoţii au luat cât au putut, fără grija că ar fi putut pune în pericol siguranţa traficului rutier sau pe cea a pietonilor. Din urma lor, administratorul infrastructurii, SC Apă Canal, trebuia să vină şi să repare, uzitând o soluţie care le cam dădea peste cap planurile de afaceri ale indivizilor puşi pe căpătuială, şi anume capace din compozit, un aliaj care pe lângă faptul că era foarte greu, nici nu putea fi vândut la centrele de fier vechi.

Toate bune şi frumoase, chiar dacă înlocuirea vechilor capace s-a făcut cu predilecţie ca urmare a furturilor şi distrugerilor şi chiar dacă operaţiunea dura ceva vreme până la realizarea, pe bază de comandă şi necesităţi, a echipamentelor de compozit.

Găuri uitate

Odată cu apariţia capacelor de compozit, s-a diminuat şi aria de acţiune a hoţilor, care trebuie să caute acum mai insistent vreun capac metalic, bun de vândut la fier vechi. Cu cât este mai ferit de ochii lumii şi mai ales de cei ai poliţiştilor, cu atât mai bine. Aşa se face că mai multe capace, furate, pesemne, nu chiar de ieri de azi, din cartierul Dimitrie Cantemir, au lăsat în urmă găuri descoperite. Şi uitate, am zice noi, pe drumul folosit mai ales de gălăţenii care locuiesc în acea zonă. În zona respectivă, slab spre deloc luminată pe timp de noapte, orice fel de accident e posibil. Nimeni nu s-a sinchisit să le semnalizeze, să le protejeze, sau chiar să le acopere cu capace noi, probabil după principiul că „ceea ce nu este la vedere, nu există”. Noroc că locuitorii din zonă s-au apărat şi ei cum au putut mai bine, umplând cu crengi unele dintre gurile căscate de canalizare.

 

 

Situaţii similare ne-au fost semnalate şi în zona blocurilor aferente bulevardului Dunărea, unde nu se pune problema lipsei de trafic, auto sau uman. „Dacă nu te uiţi bine pe unde mergi, s-ar putea să-ţi rupi picioarele sau roţile, dacă nimereşti cu maşina în vreo canalizare fără grilaj. Sunt periculoase şi gurile astea de vizitare cu capace, dar înfundate faţă de nivelul solului”, ne-a spus Robert (35 ani), un gălăţean care locuieşte în Micro 20.

Pentru a putea avea o idee despre situaţia „găurilor” rămase destupate ca urmare a acţiunilor inconştiente, am adresat o solicitare către SC Apă Canal, prin care am fi vrut să aflăm câte canalizări sunt înregistrate la acest moment ca afectate, în ce zone şi cât va dura acoperirea acestora. Până la momentul publicării acestui material, furnizorul serviciilor de apă şi canalizate din municipiul Galaţi nu ne-a oferit niciun răspuns.

Citeşte şi: ILUMINAT public sau CANALIZĂRI descoperite. UNDE putem face SESIZĂRI

Citit 988 ori Ultima modificare Vineri, 19 Decembrie 2014 01:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.