Gălăţenii vor avea CĂLDURĂ până în ianuarie. CONDIŢIILE puse de cei de la Electrocentrale

Gălăţenii vor avea CĂLDURĂ până în ianuarie. CONDIŢIILE puse de cei de la Electrocentrale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Municipalitatea va controla fluxul de bani dintre Apaterm şi Electrocentrale


Primăria Galaţi şi Apaterm pe de o parte şi Electrocentrale pe cealaltă parte au semnat vineri, 19 decembrie, o convenţie ce le va permite gălăţenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare să beneficieze de apă caldă şi căldură, cel puţin puţin până pe data de 22 ianuarie. Această convenţie însă are mai multe clauze, care, în cazul în care nu vor fi respectate de părţi, pot duce din nou la situaţia de care am avut parte la începutul acestei săptămâni, respectiv la sistarea totală a agentului termic. Astfel, începând din data de 22 decembrie, Electrocentrale va livra abur la următorii parametri: un debit  3.100 metri cubi pe oră  pe tur şi o temperatură pe tur de 80 de grade.

Pe de altă parte, Apaterm se obligă să plătească minimum 70 de procente din încasările zilnice, iar Primăria vine ca un garant al acestei clauze, municipalitatea obligându-se să vegheze asupra respectării înţelegerii.

Citeşte şi: Mai ieftin cu CENTRALĂ TERMICĂ, decât cu APATERM

În cazul în care cea de-a doua clauză nu va fi respectată, Electrocentrale ar putea scădea din nou la minim parametrii de livrare ai aburului, lucru ce ar duce din nou la o îngheţare a caloriferelor.

"Așa cum am promis, facem tot ceea ce este legal și omenește posibil pentru a asigura încălzirea locuințelor celor care sunt abonați la sistemul centralizat de termoficare. Am contribuit cu 32 de milioane de lei anul acesta la susținerea acestui sistem, bani de la bugetul local și național, am identificat câteva soluții pentru a-i rebranșa pe oamenii care locuiesc în blocuri sau scări de bloc ce fac parte din asociații rău-platnice și sunt blindate. Avem un dialog permanent cu Apaterm și CET, în plan local, dar și cu Ministerul Economiei, la nivel național, pentru a găsi și alte soluții pentru a putea ține sistemul de termoficare în funcțiune toată iarna fără sincope și la parametri cât mai buni. Cu riscul de a repeta pentru a mia oară: tot ceea ce le cerem oamenilor este să își achite lună de lună facturile pentru energia termică pe care o consumă. Nimic mai mult! Am văzut că sunt politicieni care pozează în deontologi și care dau sfaturi cum se poate rezolva problema căldurii. Îi invit la decență pe acești așa ziși politicieni, care sunt principalii vinovați de situația în care ne aflăm acum, după ce au condus orașul ani la rând fără viziune și fără discernământ administrativ", a declarat Marius Stan.

Citeşte şi: VEŞTI PROASTE pentru 800 de FAMILII gălăţene: Încă 11 ASOCIAŢII au fost BLINDATE

Citit 4173 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Decembrie 2014 15:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.