PREA PUŢINI gălăţeni alături de urmaşii MARTIRILOR: „Nu trebuie să ne omorâm eroii” (FOTO)

PREA PUŢINI gălăţeni alături de urmaşii MARTIRILOR: „Nu trebuie să ne omorâm eroii” (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, de Ziua Libertăţii, în Cimitirul "Eternitatea", unde oficialii Galaţiului s-au strâns pentru a comemora eroii Revoluţiei, a ieşit soarele, parcă în semn că sacrificiul celor care au murit pentru libertate nu a fost în van. Emoţie s-a putut citi pe multe feţe, dar durere doar pe cele ale urmaşilor eroilor. Au fost lacrimi, ca în fiecare an, în această zi. Lacrimile le-au aparţinut, în speţă, apropiaţilor eroilor.

În afară de oficiali, Garda de Onoare şi familiile martirilor au fost prezenţi puţini gălăţeni, prea puţini. Evenimentele au decurs după program, a fost prezentat onorul, a fost intonat Imnul de Stat, ÎPS Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos, a susţinut slujba de pomenire a morţilor, instituţiile de stat şi partidele au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie. Apoi, în timp ce Garda de Onoare defila prin faţa oficialităţilor, familiile eroilor au rămas singure lângă morminte, să îşi plângă morţii...

ÎPS Casian Crăciun ne-a adus însă aminte că eroii nu sunt doar ai familiilor lor, ci şi ai noştri, cei care putem să ne trăim libertatea: „Fără dumneavoastră, fără trupul din trupul dumneavoastră, eroii, multe nu ar fi fost şi mulţi nu ar fi fost acum aici. Să nu uităm aceasta, nu trebuie să ne omorâm eroii, trebuie să îi cinstim real. Să îi cinstim pe urmaşii eroilor şi mai mult. De 25 de ani, Naşterea Domnului Iisus Hristos este însângerată pentru ei. Fie ca razele soarelui, sub mândru şi falnic tricolor, şi credinţa şi solidaritatea noastră să vă aducă în schimbul pierderilor ireparabile puţină linişte şi pace, pe care vi le datorăm şi pentru care ne rugăm.”

 

Citit 1562 ori Ultima modificare Luni, 22 Decembrie 2014 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.