CINSTE EROILOR MARTIRI AI REVOLUŢIEI/ Coroane în memoria celor ce şi-au dat viaţa pentru libertate (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

CINSTE EROILOR MARTIRI AI REVOLUŢIEI/ Coroane în memoria celor ce şi-au dat viaţa pentru libertate (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Puţini gălăţeni au participat, luni, la manifestările dedicate Zilei Victoriei Revoluţiei Române şi Libertăţii, organizate de Instituţia Prefectului. Câţiva revoluţionari ai Galaţiului, reprezentanţi ai unor partide, prefectul Dorin Otrocol, primarul Marius Stan şi vicepreşedintele CJ Cornel Hamza, alături de câteva rude ale eroilor şi doar câţiva curioşi au luat parte la ceremonialul militar şi religios ce s-a desfăşurat la Monumentul Eroilor Martiri din faţa Prefecturii.

După prezentarea onorului, intonarea Imnului de Stat şi slujba de sfinţire a monumentului şi de pomenire a eroilor, revoluţionarii, urmaţi de autorităţi şi membrii PSD, PNL, UNPR, PC şi PLR au depus coroane de flori în memoria celor care, în urmă cu 25 de ani, şi-au dat viaţa pentru libertatea noastră.

Că democraţia a fost înţeleasă prost de mulţi dintre noi, dar în special de politicienii zilelor noastre, că România la care visau tinerii gălăţeni răpuşi de gloanţe, în 1989, nu este, poate, aşa cum şi-au dorit sau că nu ştim să ne cinstim eroii, acestea sunt lucruri de luat în seamă, asupra cărora ar trebui să reflectăm.

„Ştiţi ce aniversăm astăzi? Sigur nu ştiţi!”, ne-a spus unul dintre revoluţionarii prezenţi la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei Române din faţa Prefecturii. „… 25 de ani de umilinţă! Pentru că de 25 de ani îşi bat joc de noi toţi „guleraţii” aceştia cu cămăşi albe, cravată, papioane şi ne fură ţara şi pământul de sub picioare. Jertfa a fost de pomană. Participarea a fost slabă, foarte slabă. Ar fi trebuit ca toată clasa politică să fie prezentă la manifestări, să mulţumească, nu nouă, ci celor care s-au jertfit”, a continuat, mâhnit, Costel Chipăilă, revoluţionar.

Dacă unii dintre cei prezenţi au condamnat lipsa de interes a politicienilor pentru acest eveniment, revoluţionarul Sorin Ţiţei a avut, în schimb, o altă părere: „Politicienii nu au calitatea morală să participe la acest eveniment. Faptul că mulţi dintre aceştia au lipsit este o ruşine pentru Galaţi şi pentru gălăţeni. Ei ar fi trebuit mai degrabă să facă ceva pentru judeţul Galaţi, pe care l-au adus în pragul colapsului, nu să vină să-şi afişeze feţele nepăsătoare aici, în faţa revoluţionarilor şi în memoria eroilor martiri tineri care şi-au pierdut viaţa”.

După ceremonialul militar şi religios de la Monumentul Eroilor, autorităţile au participat la o slujbă de pomenire a celor căzuţi în decembrie 1989, oficiată de Înaltpreasfinţitul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi, la Catedrala Arhiepiscopală.

Citeşte şi: Gălăţeanul Constantin Dobre, cel dintâi REVOLUŢIONAR la Prefectură, a pierdut procesul

 

Citit 2758 ori Ultima modificare Luni, 22 Decembrie 2014 19:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.