25 de ani de PRESĂ LIBERĂ la Galaţi/ „Viaţa liberă” şi-a onorat cititorii (FOTO&VIDEO)

25 de ani de PRESĂ LIBERĂ la Galaţi/ „Viaţa liberă” şi-a onorat cititorii (FOTO&VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, 23 decembrie 2014, cotidianul gălăţean „Viaţa liberă” a împlinit un sfert de secol de la apariţia primei ediţii, în focul Revoluţiei române. Cu acest prilej de sărbătoare, în sala Teatrul Muzical „Nae Leonard” a avut loc o Gală specială, în cadrul căreia 19 dintre cei mai importanţi colaboratori ai publicaţiei au primit medalia omagială „25 de ani de Viaţa liberă”.

La categoria „Excelenţă” au fost acordate patru premii, după cum urmează: Arhiepiscopului Casian - pentru contribuţia deosebită la conservarea  tradiţiilor şi a istoriei la Dunărea de Jos; jurnalistei Katia Nanu - cel mai important jurnalist şi formator de opinie din ultimii 25 de ani; fundaţiei „Inimă de Copil” - pentru merite deosebite în apărarea drepturilor copilului şi Şantierului Naval „Damen” - cea mai dinamică investiţie străină de la Galaţi.

Alte cinci distincţii  au fost decernate ca urmare a votului publicului (exprimat în sondaje organizate de site-ul www.viata-libera.ro), astfel: „Medicul gălăţean al ultimului sfert de secol” - dr. Paul Ichim; „Profesorul gălăţean al ultimilor 25 de ani” - Iulian Corneci; „Cel mai important om de afaceri al ultimului sfert de veac” - Cezar Rapotan (Arabesque); „Politicianul ultimilor 25 de ani” - deputatul Eugen Chebac şi „Cel mai important sportiv gălăţean din ultimul sfert de secol” - Lucian Bute.

Video Mihai Angheluţă

Nouă diplome speciale au fost acordate câtorva instituţii de importanţă crucială pentru societate în ansamblul ei, după cum urmează: Prefectura Galaţi - pentru readucerea legalităţii în administraţia publică; Primăria Galaţi - pentru proiectele de modernizare urbană propuse; Universitatea „Dunărea de Jos” - pentru performanţă în atragerea de fonduri europene; Universitatea „Danubius” - pentru marketing educaţional de înaltă calitate; Patronatul IMM-urilor gălăţene - pentru sprijinirea mediului de afaceri, Spitalul Militar „Aristide Serfioti” - pentru investiţii performante în domeniul medical, Clubul Oţelul Galaţi - pentru cea mai mare performanţă din istoria fotbalului gălăţean şi Poşta Română - pentru că a fost, timp de 25 de ani, cel mai important „cărăuş” de „Viaţa liberă”.

Nu în ultimul rând, două premii speciale au mers către alpinistul Tiberiu Pintilie - omul care a dus Galaţiul şi „Viaţa liberă” pe piscurile din Himalaya - şi televiziunii DIGI - pentru profesionism şi echilibru în mass-media.

Cu siguranţă că o medalie omagială ar fi meritat fiecare dintre cei peste 56.000 de cititori (de print şi de on-line) care ne sunt alături în fiecare zi, însă, cum acest lucru nu este posibil din punct de vedere tehnic, suntem nevoiţi doar să vă mulţumim că ne citiţi! Suntem onoraţi că vă suntem contemporani.

Citit 4337 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Decembrie 2014 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.