Polițiști la datorie. Infracțiuni constatate în prima zi de Crăciun

Polițiști la datorie. Infracțiuni constatate în prima zi de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ca în fiecare an, polițiștii gălățeni au fost la datorie inclusiv pe data de 25 decembrie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.
Efortul poliţiştilor şi-a atins scopul, astfel că nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.
”În cadrul activităţilor desfăşurate în prima zi de Crăciun, poliţiştii au constatat nouă infracţiuni, dintre care șase de natură judiciară, două la regimul circulaţiei rutiere  şi una conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive. Din totalul infracţiunilor, patru au fost constatate în flagrant delict”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.
În urma constatărilor din teren, poliţiştii au aplicat 90 de sancţiuni, în valoare de 17.225 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 400 de lei.
”Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi două la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor”, a adăugat Bogdan Cojocaru.
De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea 32 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi  trei pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune.
Totodată, poliţiştii au retras două certificate de înmatriculare şi au reţinut opt permise de conducere. Cinci dintre acestea au fost reținute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi două pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.
În prima zi de Crăciun, poliţiştii au aplanat șase stări conflictuale şi au intervenit la 46 de solicitări ale cetăţenilor, 38 dintre acestea fiind apeluri prin serviciul de urgenţă 112.

Polițiștii gălățeni vor fi la datorie și în zilele viitoare.

Citit 1465 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Decembrie 2014 08:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.