UPDATE: IARNA LA GALAŢI/ Trei drumuri judeţene NU VOR FI DEBLOCATE prea curând

UPDATE: IARNA LA GALAŢI/ Trei drumuri judeţene NU VOR FI DEBLOCATE prea curând
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, 30 decembrie, ora 16,30: Este vorba despre DJ 253 Bălăni-Umbrăreşti, DJ 254 Călmăţui – Iveşti şi DJ 251H Valea Mărului – Corod. „Acestea nu sunt folosite mai deloc. Ne-am axat, în schimb, foarte mult pe drumurile principale”, ne-a declarat Costel Fotea, county managerul Consiliului Judeţului.

Potrivit reprezentantului CJ, acţiunile de deblocare a segmentelor de drum judeţean se desfăşoară cu dificultate din cauza dopurilor de zăpadă, care, în anumite zone, ajung şi la 2,5 metri.

La această oră, drumarii acţionează pe drumurile care fac legătura între Băneasa şi Roşcani, DN 26 – Suceveni – Băneasa, Crăieşti – Smulţi, Nicoreşti – Buciumeni, Nicoreşti – Poiana, Schela – Smârdan, în zonele Suceveni, Vârlezi, Corni şi nu numai.

Există, însă, sectoare de drum judeţean pe care se circulă doar pe un singur sens, precum DJ 255, pe sectorul cuprins între  DN 25 şi  Slobozia Conachi.


UPDATE, 30 decembrie, ora 10.00: DN 24D rămâne ÎNCHIS! Alte 11 drumuri judeţene sunt IMPRACTICABILE

La mai bine de 18 ore de la oprirea ninsorii şi viscolului, mai multe drumuri din judeţul Galaţi sunt, în continuare, impracticabile. DN 24D, pe sectorul cuprins între intersecţia cu DN 26 – Cuca – Vârlezi, rămâne închis „ca măsură preventivă”, a anunţat maior Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi. Totodată, pe DN 2B se menţin restricţiile accesului autovehiculelor cu masă proprie mai mare de 3,5 tone.

Prăpăd pe drumurile administrate de Consiliul Judeţului

Situaţia este mult mai gravă pe drumurile judeţene. Nu mai puţin de 11 căi de comunicaţii administrate de Consiliul Judeţului sunt închise. Este vorba despre

DJ 251H pe sectorul de drum Valea Mărului – Corod, DJ 242 D pe sectorul de drum  Suceveni – Băneasa, DJ 242E pe sectorul de drum Oancea Roşcani, DJ 251 pe sectorul de drum Smârdan  - Schela,  DJ 251G pe sectorul de drum Corni Vârlezi, DJ 253 pe sectorul de drum Umbrăreşti – Cudalbi – Băleni, DJ 254 pe sectorul de drum Iveşti – Călmăţui, DJ 261A pe sectorul de drum  DN 24 D – Scânteieşti, DJ 240A pe sectorul de drum Talpau – Gârbovat, DJ 251A pe sectorul de drum Corod – Drăguşeni.

În schimb, pe DJ 255, pe sectorul cuprins între  DN 25 şi  Slobozia Conachi se circulă pe un singur sens, din cauza sulurilor de zăpadă formate pe carosabil, a transmis reprezentantul ISU. (Corina Dobre)


UPDATE: Mai multe PERSOANE sunt BLOCATE în judeţ. Două DRUMURI naţionale şi alte opt judeţene sunt ÎNCHISE

DN 25 Galaţi – Tecuci a fost închis din cauza viscolului, la fel şi DN 24D, pe sectorul Bălăbăneşti – Cuca – intersecţia DN 26. Totodată, mai multe sectoare ale unor drumuri judeţene au fost blocate din cauza sulurilor de zăpadă, potrivit raportării ISU. Este vorba despre - DJ 242H pe sectorul de drum Valea Mărului –Corod, DJ 242 D pe sectorul de drum Suceveni – Băneasa, DJ 242E pe sectorul de drum Oancea – Roşcani, DJ 251G pe sectorul de drum Corni – Vârlezi, DJ 253 pe sectorul de drum Umbrăreşti - Cudalbi – Băleni, DJ 254 pe sectorul de drum Iveşti – Călmăţui, DJ 255 pe sectorul DN 25 - Slobozia Conachi, DJ 261A pe sectorul de drum DJ 261 - DN 24 D.

Nu mai puţin de 35 de persoane şi 20 de autoturisme sunt blocate în Şendreni, în timp ce alte 35 – într-un tren care a fost oprit din circulaţie pe ruta Galaţi – Bârlad, la km 5. (Corina Dobre)


UPDATE: Drumul Galați-Tecuci și digul spre Brăila, închise traficului rutier din cauza zăpezii!

Din cauza ninsorii abundente și a viscolului, începând cu ora 14,00 se va închide circulației rutiere DN 25 Galați – Tecuci. În continuare, se mențin filtrele rutiere instituite pe DE 581 la Cosmești spre Tișița, pe DN 25 A la Hanu Conachi spre Nănești și pe DN 2B la ieșirea din localitatea Șendreni către Brăila. De asemenea, vă informăm că s-a instituit un filtru rutier și la ieșirea din Galați către Brăila pe DN 2 B, drum care a fost închis circulației rutiere.


UPDATE: „Încercăm să meţinem drumurile practicabile pentru situaţii de urgenţă”

Potrivit county managerului Consiliului Judeţului Galaţi, Costel Fotea, 28 de utilaje acţionează, la această oră, pe drumurile administrate de CJ. Intervenţia utilajelor de deszăpezire este îngreunată, însă, de vizibilitatea redusă şi de viscolul puternic.

„Încercăm să le menţinem practicabile pentru situaţii de urgenţă. Se acţionează peste tot, însă viscolul face ca munca oamenilor să pară în zadar”, ne-a spus reprezentantul Consiliului Judeţului.

Pentru ca oamenii din Băleni să nu fie izolaţi, acum se acţionează cu o freză pe segmentul Viile-Băleni. Tot cu freze se lucrează şi pe tronsonul Smârdan – Slobozia Conachi, la Tecuci (spre Brăhăşeşti) şi nu numai. Mai multe autogredere acţionează în zona Poiana – Vişina şi nu numai. (Corina Dobre)


UPDATE: Pe sectorul de drum Călmăţui-Iveşti, o autoutilitară care transporta pâine a rămas înzăpezită. Cele două personae aflate în masină au fost evacuate şi adăpostite la Călmăţui.

ISU Galați recomandă ca cetăţenii să evite momentan deplăsările de la domiciliu, dacă acestea nu sunt strict necesare. Pentru rezolvarea unor eventuale urgenţe medicale, să apeleze numărul de urgenţă 112 şi să nu se aventureze cu autoturismul personal pentru că astfel pune în primejdie atât propria viaţă cât şi a celor transportaţi.

Potrivit Comandamentului de Iarnă constituit la nivelul Prefecturii Galați, sunt concentrate utilaje de la Secţia Drumuri Naţionale Galaţi şi S.C. Drumuri si Poduri S.A Galaţi pentru deblocarea celor șapte tronsoane de drumuri blocate în present de nămeți şi redarea acestora circulaţiei rutiere.


UPDATE: Şapte drumuri judeţene din Galaţi sunt închise la această oră din cauza viscolului și a depunerilor masive de zăpadă. Traficul rutier nu este posibil pe următoarele artere:

- DJ 251 G Corni – Vârlezi;

- DJ 242 E Oancea - Roșcani;

- DJ 261 A DN 24 – Scânteiești;

- DJ 254 Ivești – Călmățui;

- DJ 253 Umbrărești – Cudalbi – Băleni;

- DJ 242 D Suceveni – Băneasa;

- DJ 242 H Valea Mărului – Corod.

Polițiștii le recomandă participanţilor la traficul rutier să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar, pentru că orice deplasare, în astfel de condiţii meteorologice, implică mari riscuri.

„Recomandăm, în continuare, ca cetăţenii să evite, momentan, deplăsările de la domiciliu, dacă acestea nu sunt strict necesare. Pentru rezolvarea unor eventuale urgenţe medicale, să apeleze numărul de urgenţă 112 şi să nu se aventureze cu autoturismul personal pentru că astfel pune în primejdie atât propria viaţă cât şi a celor transportaţi”, a precizat maior Eugen Chiriţă. (Corina Dobre)


UPDATE: Ca urmare a instituirii Codului Roșu pentru județele Vrancea și Brăila, traficul pe drumurile naționale din aceste județe a fost închis. Drept urmare, circulația mașinilor din Galați către zonele respective este restricționată, pentru asigurarea măsurii, la toate ieșirile din județ fiind amplasate echipaje de poliție.

”Polițiștii rutieri gălățeni au instituit filtre pe drumurile care fac legătura cu aceste județe astfel: DE 581 la Cosmești spre Tișița, pe DN 25 A la Hanu Conachi spre Nănești și pe DN 2B la ieșirea din localitatea Șendreni către Brăila”, a explicat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Singura legătură între Galați și Brăila, respectiv sudul țării, se face momentan dig, dar pe această șosea nu au voie să circule decât vehicule cu masa de cel mult 3,5 tone, care urmare a restricției impuse în cursul acestei dimineți. Pe raza județului Galați, circulația este închisă, deocamdată, doar pe DN 24 D Tulucești - Vârlezi.

Șoferii care trebuie să plece la drum, sunt sfătuiți să își ia toate măsurile pentru a evita să rămână înzăpeziți.

”Pentru prevenirea evenimentelor nedorite pe drumurile publice, recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să își echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă și să se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmează să se deplaseze, iar în timpul deplasării, să adapteze viteza în funcţie de condițiile meteo-rutiere și să nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar din partea conducătorilor auto să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri care acţionează permanent pe arterele pe care se circulă îngreunat din cauza condiţiilor meteorologice”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.


Drum inchis si copaci rupti

Drumul national DN24D a fost inchis. Pe celelalte drumuri se circula in conditii de iarna. Pe digul dintre Galati si Braila (DN2B) au fost impuse restrictii de tonaj, la cererea Brailei.

 

Pe Domnească (Sursa foto: Grupul şoferilor din Galaţi - Facebook)

 

In oras. cel putin doi copacii au fost rupti. Este vorba despre un copac din Micro 19, aflat la intersectia strazii Otelarilor cu strada Costache Conachi, iar un altul aflat pe Strada Domneasca (la Universitate), a căzut peste liniile de alimentare ale troleibuzului, afectându-le. La această oră se remedia defectiunea. Nu au fost inregistrate victime.

Vom reveni cu amanunte.

Citit 14937 ori Ultima modificare Marți, 30 Decembrie 2014 17:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.