TUNELUL PE SUB DUNĂRE se pregăteşte de licitaţie. IATĂ CÂŢI BANI VA COSTA

TUNELUL PE SUB DUNĂRE se pregăteşte de licitaţie. IATĂ CÂŢI BANI VA COSTA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul subtraversării Dunării, mai precis studiul de fezabilitate pentru realizarea acestuia, a constituit tema principală a discuţiilor purtate, luni, de primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, cu preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Bogdan Dobrin. Practic, municipalitatea gălăţeană a finalizat documentaţia necesară şi doreşte să scoată proiectul la licitaţie publică.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi, studiul de fezabilitate realizat de prestigioasa firmă PriceWaterhouseCoopers a ridicat câteva obiecţii din partea experţilor ANRMAP, iar întâlnirea de luni a fost necesară pentru a clarifica aceste probleme şi a armoniza studiul cu cerinţele autorităţii care monitorizează achiziţiile publice. În urma discuţiilor, s-a ajuns la un acord privind studiul de fezabilitate, ceea ce înseamnă că, în cel mai scurt timp, ANRMAP va da undă verde pentru scoaterea sa la licitaţie pe SEAP.

Preţul, redus la jumătate

Vestea bună este că, potrivit caietului de sarcini, valoarea studiului de fezabilitate a scăzut la aproape jumătate faţă de suma prevăzută iniţial, de zece milioane de euro.

„Consider că postarea anunţului de licitaţie pentru studiul de fezabilitate privind proiectul subtraversării Dunării reprezintă borna zero a unuia dintre cele mai importante proiecte de investiţii care s-au derulat vreodată în Galaţi. Avem semnale extrem de bune privind interesul unor investitori de prestigiu pentru acest proiect şi îmi exprim încă o dată convingerea că realizarea acestuia va repune Galaţiul pe harta economică a României şi a lumii. Gălăţenilor le dau asigurări că banii lor vor fi cheltuiţi cu mare simţ de răspundere. Dovadă că, deşi iniţial au fost alocate 10 milioane de euro, în urma întocmirii caietului de sarcini de către o firmă prestigioasă, valoarea a scăzut la aproape jumătate, în jur de 5,4 milioane de euro”, ne-a declarat Marius Stan.

Edilul a subliniat că nici aceşti bani nu vor fi daţi oricum, ci pe baza unor punctaje minuţioase şi pe etape. Astfel, dacă după prima etapă, a studiilor geotehnic, de trafic şi calculul economic, se dovedeşte că proiectul nu este fezabil, nu vor mai fi cheltuiţi bani pentru etapele următoare. „Vreau să îi liniştesc pe gălăţeni şi să înlătur speculaţiile făcute politicianist: realizarea proiectului subtraversării Dunării se va face pe banii investitorului desemnat prin licitaţie, nu pe bani publici”, a mai declarat primarul.

Citeşte şi: CUM au fost alese primele BLOCURI din Galaţi care vor fi REABILITATE TERMIC din bani europeni (FOTO)

Citit 10614 ori Ultima modificare Marți, 13 Ianuarie 2015 18:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.