Negocieri SALARIALE la Combinat/ Sindicaliştii AVERTIZEAZĂ: "Oferta PATRONATULUI creşte riscul unor acţiuni de PROTEST"

Negocieri SALARIALE la Combinat/ Sindicaliştii AVERTIZEAZĂ: "Oferta PATRONATULUI creşte riscul unor acţiuni de PROTEST"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri s-a desfăşurat o nouă rundă de negocieri între conducerea Combinatului Siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi sindicalişti, având ca obiect drepturile salariale ale angajaţilor pe anul 2015.

Potrivit liderului Sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan, angajaţii Combinatului au primit oferta unei creşteri salariale de 30 de lei, începând cu 1 ianuarie, şi încă o creştere, de 40 de lei, începând cu data de 1 iulie. De asemenea, sindicaliştii au primit promisiuni din partea patronatului pentru o primă de 100 de lei în decembrie, în cazul în care combinatul gălăţean va înregistra profit.

Tot la capitolul puncte câştigate se înscriu şi creşterile a două prime, de la 160 lei la 200 de lei. Este vorba de prima pe care o primesc cei din Combinat în luna în care îşi serbează ziua de naştere şi de prima de "Ziua Siderurgistului".

Cu toate acestea, sindicaliştii nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute în ultimele negocieri şi susţin că vor ieşi în stradă în cazul în care oferta patronatului nu se schimbă. "Actuala ofertă nu face decât să crească riscul unor acţiuni de protest ale oamenilor din Combinat. Vrem să creştem salariul minim, să creştem primele la 250 de lei, să aducem sporul pentru salvatori la 100 de lei şi să majorăm sporurile pentru sâmbetele şi duminicile lucrate", ne-a spus Vasile Crişan.

Următoarea rundă de negocieri între conducere şi sindicate va avea loc marţi, 20 ianuarie, începând cu ora 10.00.

Citit 2562 ori Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.