FOTO/ ZĂPADA tronează în continuare prin Galaţi. Pe PRIMAR nici instituțiile nu-l citesc

FOTO/ ZĂPADA tronează în continuare prin Galaţi. Pe PRIMAR nici instituțiile nu-l citesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă vrei să-ţi iei un covrig de fiţe din centru şi te afli la Prefectură, trebuie să dai un ocol cu maşina. Suficient cât să observi că degeaba a insistat primarul, pe Facebook, ca toţi să gălăţenii să dea dovadă de respect pentru lege sau măcar de simţ civic: zăpada aşteaptă răbdătoare să fie „curăţată” de... soare.


Pe Bălcescu, în staţiile de autobuz, movile şi dune de omăt se topesc de aşteptare în a 20-a zi după ninsoare. Pe strada Al. I. Cuza, trotuarul blocului Cristal, care găzduieşte cea mai mare densitate de instituţii de stat pe metru pătrat de etaj, este în continuare acoperit de gheaţă, eventual dublată de maşini parcate „la scară”, la boschet, la ce s-a găsit.

Se vede că nici pe la Direcţia Naţională Anticorupţie nu au mai făcut unii cărare de mult, de vreme ce trotuarul sediului acesteia are zăpada imaculată, precum banii adunați legal.

Tonul, evident, este dat de Primărie, care a lăsat în conservare urmele ninsorii de anul trecut, după cum se poate vedea. Astfel, nici vecinul de vizavi, Banca Naţională a României, nu s-a simţit obligat să-şi cureţe trotuarul, atâta timp cât, vorba aia, întâiul gospodar al oraşului ţine să-i asorteze frumuseţe de brazi cu mândreţe de nămeţi. Pe de altă parte, cum să ceri unor „specialiști” în valute forte, cărora li se „topește” cursul peste noapte, să iasă la lopată pe așa o vreme când primarul nu-i scoate la zăpadă nici măcar pe cei 9.000 de „profesioniști” în încasarea leului mic, dar sigur, de la Legea 416?...

La final, doar o-întrebare: dar amenda, cât îi amenda?...

Citit 3076 ori Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.