Peste cinci mii de pachete de ŢIGĂRI CONFISCATE de poliţiştii de frontieră (VIDEO&FOTO)

Peste cinci mii de pachete de ŢIGĂRI CONFISCATE de poliţiştii de frontieră (VIDEO&FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial Galaţi au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări. Astfel, pentru valorificarea unei informaţii, oamenii legii au oprit în trafic pentru control, pe comunicaţia DJ 251L, între localităţile Schela şi Braniştea, un autoturism marca Volkswagen Golf, condus de gălăţeanul Alexandru B., de 27 de ani. În autoturismul respectiv mai era, ca pasager, gălăţeanul Tudorel S., de 38 de ani, din Galaţi.

„În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul acestuia, 25.140 ţigări (1.257 de pachete), diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova. Bărbaţii au declarat că au achiziţionat ţigaretele de la o persoană a cărei identitate nu o cunosc”, ne-a explicat Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Percheziţii domiciliare

Poliţiştii de frontieră, cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă, au continuat cercetările şi au făcut două percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Galaţi. La percheziţii a fost folosit câinele  dresat pentru detectare de tutun - Nabaya, din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila.

„În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, 79.180 ţigarete (3.959 de pachete), 3.200 de lei şi alte obiecte şi înscrisuri utile cauzei”, a adăugat Ion Irimia.

Ţigările, în valoare totală de 22.016 de lei au fost confiscate. Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosare penale, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

 

 

Citeşte şi: Unde au găsit POLIŢIŞTII de frontieră peste O MIE de pachete de ŢIGĂRI DE CONTRABANDĂ

Citit 1585 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Ianuarie 2015 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.