Galaţiul mai primeşte CĂLDURĂ încă o săptămână
Foto: Foto Bogdan Codrescu (Arhiva "Viaţa liberă")

Galaţiul mai primeşte CĂLDURĂ încă o săptămână
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 62.000 de familii din oraş depind încă de sistemul de termoficare


Electrocentrale ar fi trebuit să primească până vineri, 23 ianuarie, aproximativ 21 de milioane de lei de la Apaterm, bani reprezentând facturile scadente. În caz contrar, cei de la Electrocentrale avertizau că se vor vedea nevoiţi să reducă din nou parametrii de livrare ai aburului până la limita maximă stipulată în contract, lucru ce ar fi rezultat, de facto, în întreruperea furnizării apei calde şi a căldurii către gălăţeni.

Potrivit lui Sinan Mustafa, administratorul special al Electrrocentrale, această măsură restrictivă a fost amânată cu cel puţin o săptămână. "Urmează să ne întâlnim la Bucureşti cu reprezentanţii Ministerului, ai Primăriei şi ai Romgazului, pentru a găsi o soluţie la această problemă. Lumea trebuie să înţeleagă faptul că nu este interesul nostru să oprim furnizarea aburului, din contră. Pe de altă parte, şi noi suntem presaţi la rândul nostru de către Romgaz, companie cu care avem un contract pe care îl semnăm în fiecare lună. Măsurile de reducere a parametrilor aburului către Apaterm sunt necesare pentru a nu ne vedea în situaţia în care cei de la Romgaz ne vor tăia livrarea gazului", a explicat acesta pentru "Viaţa liberă".

Reamintim că, încă de săptămâna trecută, instanţa judecătorească a declarat falimentul Apaterm, decizie executorie, dar nu definitvă. Până pe data de 10 februarie, Apaterm trebuie să predea actele de gestiune către firma de insolvenţă INSOL SPRL Galaţi.

În acest moment, potrivit statisticilor oficiale, 62.000 de familii din Galaţi sunt afectate de acest scandal al falimentului furnizorului de apă caldă şi căldură din oraş. Dacă oamenii din conducerea Electrocentrale vor decide în cele din urmă să taie la minim parametrii de distribuţie ai gazului, va fi pentru a doua oară în ultimele luni când se petrece acest lucru.

Citeşte şi: FALIMENTUL Apaterm NU îi scuteşte de la PLATĂ pe DATORNICI

Citit 4212 ori Ultima modificare Joi, 22 Ianuarie 2015 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.