UPDATE/ Patru COPII, în STARE GRAVĂ după ce au mâncat CIUPERCI. Iată verdictul MEDICILOR

UPDATE/ Patru COPII, în STARE GRAVĂ după ce au mâncat CIUPERCI. Iată verdictul MEDICILOR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ORA 11,30/ Verdict al medicilor: fraţii de la Brăneşti, „otrăviţi” cu mâncare nepotrivită

Ceea ce a părut iniţial o intoxicaţie cu ciuperci în cazul celor patru fraţi din Brăneşti ajunşi sâmbătă la Spitalul de Boli Infecţioase s-a dovedit a fi, în realitate, o gravă greşeală de alimentaţie. Potrivit specialiştilor care i-au investigat pe minorii cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, care manifestau vărsături şi greţuri severe, îmbolnăvirea acestora a fost cauzată de un amestec „greu”, pe care l-au consumat, la prânz, atât ei cât şi părinţii.

„Ancheta a evidenţiat că fraţii consumaseră o mâncare de ciuperci cu cârnaţi. Grăsimea din cârnaţi şi ciupercile le-au provocat o gastroenterită. Din cauza vârstelor fragede, doar ei au fost afectaţi, nu şi adulţii”, a precizat dr. Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Micuţii, trei fete şi un băiat, sunt în continuare internaţi în spital, ei fiind trataţi pentru afecţiunea cu care au fost diagnosticaţi.


Patru copii ai unei familii din localitatea Brăneşti au ajuns în stare gravă la spital în cursul zilei de sâmbătă după ce au mâncat tocăniţă de ciuperci. Minorii, trei fetiţe şi un băiat, cu vârste cuprinse între 2 şi 10 ani, s-au simţit rău imediat după masa de prânz, părinţii lor chemând în ajutor salvarea.

"La faţa locului au fost găsiţi patru copii cu o stare generală alterată, prezentând greţuri şi vărsături după ce au consumat ciuperci pe care spuneau că le-ar fi cumpărat de la un magazin. După ce au fost stabilizaţi, minorii au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi", a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Fraţii au fost îngrijiţi la Infecţioase şi au fost duşi la Pediatrie pentru o nouă evaluare, după care au fost duşi înapoi la Spitalul "Cuvioasa Parascheva", pentru supraveghere şi tratament.

Citit 2256 ori Ultima modificare Luni, 26 Ianuarie 2015 11:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.