O ASOCIAŢIE DE PROPRIETARI din Galaţi vrea să îşi facă BIROU DE POLIŢIE în bloc
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

O ASOCIAŢIE DE PROPRIETARI din Galaţi vrea să îşi facă BIROU DE POLIŢIE în bloc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Situaţiile disperate cer soluţii disperate, iar problemele legate de incendierile repetate existente la blocurile A din Ţiglina 1, pe care vi le-am prezentat în ediţii anterioare ale "Vieţii libere" constituie o problemă disperată, care aprinde însă spiritele între membrii Asociaţiei 830. Existenţa grupurilor de vandali, care îşi fac veacul în zonă şi despre care mai mulţi proprietari ne-au spus că îi terorizează dând foc la dependinţele din bloc sau chiar la uşile apartamentelor, îi împart pe cei afectaţi în două tabere, fiecare chinuindu-se să găsească soluţii pentru stoparea distrugerilor. Angajarea unui paznic de noapte pentru blocurile A 1 şi A2, care să îi pună pe fugă pe vandali sau măcar să anunţe rapid autorităţile când aceştia vor să se aciueze în scara blocului, a fost una dintre soluţiile îmbrăţişate, numai că reprezentanţii oficiali ai Asociaţiei 830 sunt de părere că ar fi mult mai bine dacă în blocul A1 s-ar înfiinţa un birou de Poliţie Locală. 

„Le-am propus de anul trecut celor de la Poliţia Locală să deschidă un birou în incinta uscătorului de la parterul blocului A1, urmând ca toate cheltuielile aferente amenajării să fie suportate de noi, de asociaţie. Ne-au răspuns, printr-o adresă, că vor lua în considerare propunerea când se va lămuri situaţia juridică a spaţiului. În momentul de faţă, uscătorul respectiv este ocupat abuziv de un proprietar care refuză să îl elibereze, deşi l-am notificat de două ori până acum”, susţine Liviu Grecu, preşedintele Asociaţiei de Proprietari nr. 830 Galaţi.

Locatarul vizat spune, de cealaltă parte, că nu este singurul care ocupă uscătorul şi că folosirea dependinţei nu este abuzivă.

„Nu doar eu am bunuri acolo, ci este folosit şi de alţi proprietari. Este normal aşa ceva, atâta timp cât avem cotă indiviză pe dependinţe, plătim taxe şi impozite. Nu ne poate obliga nimeni să părăsim spaţiul pentru ca poliţia să îşi facă un birou, în care să stea doar ziua. Dacă ar fi non stop, ar fi altă treabă”, ne-a spus locatarul incriminat.

Până la clarificarea situaţiei uscătorului de la A 1 şi analizarea posibilităţii ca o instituţie publică să îşi deschidă punct de lucru într-un spaţiu a unei asociaţii de proprietari, celor de la A-uri nu le rămâne decât să se bazeze pe vigilenţa paznicului şi pe venirea sezonului cald când vandalii nu vor mai fi interesaţi să le facă zile fripte.

Citit 2561 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Ianuarie 2015 17:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.