PERCHEZIŢII în Galaţi pentru destructurarea unei GRUPĂRI INFRACŢIONALE. PREJUDICIUL se ridică la 2,2 MILIOANE DE EURO

PERCHEZIŢII în Galaţi pentru destructurarea unei GRUPĂRI INFRACŢIONALE. PREJUDICIUL se ridică la 2,2 MILIOANE DE EURO
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Română efectuează, la această oră, 28 de percheziţii, în 6 judeţe şi în Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.200.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul comerţului cu materiale reciclabile.

La data de 29 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliţiei Române, peste 100 de poliţişti efectuează 28 de percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ilfov şi Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale implicată în comiterea de infracţiuni de evaziune fiscală.

Poliţiştii vor verifica relaţiile comerciale desfăşurate de 12 societăţi comerciale din România şi 3 societăţi comerciale din Marea Britanie.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2014, reprezentanţii societăţilor implicate nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă veniturile realizate din comercializarea materialelor reciclabile (feroase şi neferoase) şi ar fi înregistrat documente de provenienţă pentru mărfuri comercializate de la firme tip ”fantomă”.

Sumele de bani încasate prin conturile bancare ar fi fost ridicate în numerar, folosindu-se borderouri de achiziţii întocmite în fals. De asemenea, a reieşit că, în cursul anului 2012, ar fi fost realizate mai multe livrări către 3 societăţi din Marea Britanie, nerecunoscute de acestea.

Prejudiciul cauzat este estimat la 2.200.000 de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată de administratorii societăţilor, în perioada 2010 – 2014.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi se derulează cu sprijinul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române şi al serviciilor pentru acţiuni speciale de la unităţile teritoriale.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Citit 2232 ori Ultima modificare Joi, 29 Ianuarie 2015 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.