ACCIDENT MORTAL ÎN COMBINAT/ Muncitor căzut de la ZECE METRI

ACCIDENT MORTAL ÎN COMBINAT/ Muncitor căzut de la ZECE METRI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un angajat al ArcelorMittal a căzut în gol, după ce planşeul pe care lucra a cedat şi s-a rupt

Gălăţeanul Sorin Marin, în vârstă de 40 de ani, a murit la spital, în urma unui grav accident de muncă petrecut, săptămâna trecută, pe platforma combinatului ArcelorMittal, în zona benzilor transportoare. Totul s-a întâmplat la ora unu noaptea: bărbatul, care era maistru, supraveghea lucrarea pe care o făceau alţi doi angajaţi, el ţinând lanterna în mână pentru a face lumină. La un moment dat, planşeul pe care se afla a cedat.

„Accidentul a avut loc la depozitul de materii prime. Din motive pe care încă nu le cunoaştem, planşeul din beton s-a rupt, iar muncitorul a căzut de la o înălţime de aproape zece metri. Noi am început imediat o anchetă, colegii bărbatului sunt audiaţi, încercăm să aflăm care este cauza accidentului, verificăm dacă acel planşeu era asigurat, dacă înainte prezenta garanţia că nu va ceda”, ne-a spus Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi.

S-a luptat timp de patru zile

Chiar dacă purta echipament de protecţie, bărbatul a ajuns în stare extrem de gravă la Spitalul Judeţean „Sf. Apostol Andrei", cu multiple fracturi şi contuzii. Timp de patru zile, el a stat în permanenţă la Terapie Intensivă, însă, în ciuda eforturilor medicilor, a murit.

„Ambulanţa Combinatului a venit imediat şi l-a preluat, era cât de cât conştient, dar era în ultimul hal. Avea coloana fracturată, bazinul spart, avea splina spartă, la plămâni avea, de asemenea, probleme”, ne-a declarat un coleg de-al bărbatului. Tot el ne-a spus că, dacă angajatorul era mai interesat de siguranţa oamenilor la locul de muncă, această tragedie ar fi putut fi evitată: „Dacă planşeul de beton era întreţinut cum trebuie, poate nu se întâmpla ce s-a întâmplat. Un incident asemănător a avut loc şi în urmă cu trei ani, dar atunci un alt coleg a avut noroc şi doar s-a rănit la un picior”.

Am încercat să aflăm dacă au fost luate măsuri după accidentul de muncă. Iată ce am aflat de la Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt ArcelorMittal: „Acest accident de muncă este o tragedie şi pentru noi, suntem alături de familia şi de colegii bărbatului. În prezent au fost luate măsurile tehnice necesare în vederea eliminării riscului şi facem mai multe controale şi în alte secţii, pentru a verifica să nu existe şi alte pericole. Colaborăm cu autorităţile pentru elucidarea acestui caz”.

Acesta este primul accident mortal din 2015 înregistrat la ITM Galaţi. Bărbatul lucra de peste două decenii în Combinat şi a lăsat în urmă două fetiţe de cinci, respectiv, zece ani.

Citit 6149 ori Ultima modificare Joi, 12 Februarie 2015 18:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.