Peste 3.500 de gălăţeni cu viroze şi pneumonii

Peste 3.500 de gălăţeni cu viroze şi pneumonii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea schimbătoare din ultima perioadă le-a creat probleme gălăţenilor, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să meargă la medic pentru a-şi trata răcelile. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a continuat monitorizarea în cazul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor. "În săptămâna de raportare 16-22 februarie, am avut 3.161 de cazuri de infecţii respiratorii, în 86 de situaţii fiind necesară internarea pacienţilor. Numărul cazurilor a crescut faţă de săptămâna precedentă, când au fost 2.685 de viroze", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Conform statisticilor DSP, cei mai afectaţi au fost pacienţii din categoria de vârstă 5 - 14 ani, unde s-au înregistrat 1.227 de cazuri.

"De asemenea, în perioada menţionată au fost diagnosticate cu pneumonie 537 de persoane, dintre care 143 au fost spitalizate. Şi aici, cea mai afectată categorie de vârstă este cea a pacienţilor de 5 - 14 ani, unde s-au înregistrat 142 de cazuri. Trebuie menţionat că nu s-a înregistrat niciun caz nou de gripă", a completat purtătorul de cuvânt al DSP. Şi în cazul pneumoniilor a crescut numărul îmbolnăvirilor, în săptămâna precedentă fiind raportate 455 de cazuri.

Medicii le recomandă gălăţenilor să respecte regulile de igienă şi să se ferească, pe cât posibil, de spaţiile aglomerate neaerisite.


CITEŞTE ŞI: Cum vă PROTEJAŢI de răceli şi gripă

Citit 1500 ori Ultima modificare Marți, 24 Februarie 2015 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.