Confirmare oficială: Primul DECES din cauza GRIPEI

Confirmare oficială: Primul DECES din cauza GRIPEI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A fost înregistrat primul caz de deces la o pacientă din judeţul Galaţi infectată cu virusul gripal AH1N1. Este vorba despre Liliana Munteanu, de 47 de ani, care lucra ca asistentă la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci.

Femeia a decedat pe 22 februarie, iar Institutul Cantacuzino a confirmat ieri infectarea cu virusul "gripei porcine". "Este vorba despre o pacientă care avea şi alte afecţiuni medicale.

Primele semne ale bolii au apărut pe 8 februarie, iar pe 15 s-a internat la Tecuci. Două zile mai târziu, a fost transferată la Spitalul Judeţean, unde a decedat. Pacienta nu era vaccinată antigripal", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Colegii femeii sunt marcaţi de cele întâmplate.

"Lucra la noi de trei ani. Un bun profesionist, care, din păcate, nu şi-a făcut timp şi pentru ea", ne-a spus medicul Mihaela Ginghină, director medical la Spitalul "Anton Cincu".

Toţi cei care au intrat în contact cu asistenta medicală decedată sunt monitorizaţi de DSP. De la Institutul Cantacuzino a venit confirmarea şi pentru un alt caz de gripă, de data aceasta fiind vorba despre virusul AH3.


CITEŞTE ŞI: Al cincilea caz de GRIPĂ, confirmat la Galaţi

Citit 9127 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Februarie 2015 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.