PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA la Galaţi în această PRIMĂVARĂ
Foto: Foto: Ioan Cepaliga

PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA la Galaţi în această PRIMĂVARĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, valabilă de la începutul lunii martie, până la sfârşitul lunii mai.

Martie

În prima lună de primăvară, meteorologii nu anunţă veşti foarte bune. Temperaturile vor fi uşor mai scăzute faţă de cele normale în partea de sud şi sud-est a ţării, implicit şi la Galaţi, unde maximele vor depăşi cu greu valoarea de 10 grade Celsius. Minimele se vor menţine în jurul valorii de zero grade Celsius. În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea vor fi ceva mai abundente decât de obicei, dar nu vor depăşi cu mult normele climatologice pentru această perioadă.

Aprilie

Luna aprilie vine cu temperaturi ceva mai prietenoase faţă de precedenta. Din fericire, acest lucru va fi valabil doar pentru sud-estul României, implicit şi la Galaţi, dar nu şi în restul teritoriului. Meteorologii prognozează pentru zona noastră temperaturi ale căror valori se încadrează în normalul perioadei. Astfel, maximele se vor situa între 8 şi 12 grade Celsius, în timp ce minimele vor atinge noaptea valori de aproximativ 5 grade. La capitolul precipitaţii, situaţia se prezintă aproape indentică lunii precedente.

Mai

Tendinţa de încălzire a vremii se va face simţită în ultima lună de primăvară. La Galaţi sunt aşteptate temperaturi prietenoase, meteorologii prognozând maxime care corespund mediei multianuale. Dimineaţa, mercurul din termometre nu va scădea sub 10 grade Celsius, iar maximele vor atinge 20 de grade. În ceea ce priveşte precipitaţiile, meteorologii spun că va ploua ceva mai abundent în zona Galaţiului, valorile fiind cu puţin mai mari decât ne-am obişnuit.

Aceastea sunt estimări sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe durată medie (ECMWF) de la Reading, Anglia, şi au un grad de realizare de aproximativ 60 la sută.

Citit 2254 ori Ultima modificare Joi, 26 Februarie 2015 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.