ISU celebrează astăzi 82 de ani de protecţie civilă

ISU celebrează astăzi 82 de ani de protecţie civilă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, 28 februarie, se împlinesc 82 de ani de protecţie civilă. Potrivit unui comunicat de presă emis de cei de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în februarie 1933 au apărut actele normative ce reglementau activitatea de protecţie civilă din România. Este vorba despre „Înaltul Decret Regal, care aproba Regulamentul Apărării Civile”, se precizează în comunicatul celor de la ISU.

„Prezenţi zi şi noapte, lângă cei aflaţi la nevoie, în suferinţă, ameninţaţi de dezastre naturale, militarii şi-au îndeplinit datoria în spiritul respectului faţă de om, dovedind dăruire şi o bună pregătire profesională în nenumărate situaţii dificile: cutremure, inundaţii, alunecări de teren, fenomene meteorologice periculoase, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, accidente aviatice sau tehnologice şi alte situaţii de urgenţă”, se arată în comunicatul celor de la ISU.

În acest context, pe 26 februarie, la sediul ISU, a fost organizată Ziua Porţilor Deschise. Evenimentul a avut drept scop şi pregătirea populaţiei în eventualitatea producerii unor situaţii  de urgenţă. Chiar dacă mesajul s-a adresat în special adulţilor, copiii au fost cei care au gustat cu poftă acest eveniment.

Cu această ocazie, cei de la ISU ne-au amintit că pe 1 martie, se sărbătoreşte şi Ziua Internaţională a Protecţiei Civile, potrivit unei rezoluţii a ONU din 1972.


Citit 913 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Februarie 2015 13:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.